23948sdkhjf

Peab Bjørn Bygg bygger stor skole i Tromsø

Troms og Finnmark fylkeskommune og Peab Bjørn Bygg har inngått kontrakt om bygging av Ishavsbyen skole i Tromsø. Kontraktssummen er på 418 millioner og byggearbeidene starter i høst.

Kontrakten omfatter både bygging av 8.320 kvm nybygg og renovering av 5.320 kvm eksisterende bygningsmasse.

 

– Vi har jobbet lenge med å utvikle prosjektet i samarbeid med byggherre, brukere, rådgivere og tekniske underentreprenører. Det har vært en god og lærerik prosess og vi ser fram til å starte opp arbeidene, uttaler adm. direktør Arild Østgård i Peab Bygg Norge i en pressemelding. Han legger til at dette er et meget viktig prosjekt for selskapet og at de glade for å kunne bygge en moderne og attraktiv videregående skole og fagskole som er av stor viktighet for hele regionen.

– Her lever vi virkelig opp til Peabs målsetning om å være en lokal samfunnsbygger, fastslår Østgård.

Les også: Peab bygger ny skole i Kautokeino

Strenge miljøkrav

Peab opplyser at Troms og Finnmark fylkeskommune har stilt strenge miljøkrav til byggeprosjektet. Dette innebærer blant annet at nybyggdelen av prosjektet skal tilfredsstille krav til nær nullbygg. Likeledes forutsettes det bruk av solceller og geobrønner og at byggeplass innenfor byggeplassgjerde skal være fossilfri.

– For Troms og Finnmark fylkeskommune er det selvsagt å stille strenge miljøkrav til denne type prosjekt. Gjennom utviklingen av prosjektet har vi identifisert flere tiltak som vil redusere prosjektets miljøpåvirkning betydelig, sier fylkesråd Anne Toril Eriksen Balto i Troms og Finnmark fylkeskommune.

– For Peab og Bjørn Bygg er dette mer enn et byggeoppdrag. Her bygger vi en skole som utdanner fagarbeidere innen bygg- og anlegg, både på videregående nivå og fagskolenivå, sier Gro Skaar Knutsen, adm. direktør Peab Bjørn Bygg. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

Fylkeskommunens største byggeprosjekt på 20 år

Byggprosjektet innebærer en samlokalisering av det videregående skoletilbudet og fagskoletilbudet som tidligere har vært fordelt i Breivika og på Rambergan: Tromsø maritime skole på Rambergan legges ned og undervisning for videregående skole og fagskole flyttes til Breivika/Ishavsbyen skole.

– At vi nå har signert byggekontrakten om utbyggingen av Ishavsbyen skole er en viktig milepel for fylkeskommunen. Når bygget er ferdig vil skolen ha en moderne og miljøvennlig bygningsmasse, som gir de beste forutsetninger for læring og utvikling, sier fylkesråd Balto. For Troms og Finnmark fylkeskommune er dette det største byggeprosjektet som blir gjennomført på ca. 20 år.

Skal utdanne fagarbeidere innen bygg- og anlegg

– For Peab og Bjørn Bygg er dette mer enn et byggeoppdrag. Her bygger vi en skole som utdanner fagarbeidere innen bygg- og anlegg, både på videregående nivå og fagskolenivå, sier Gro Skaar Knutsen, adm. direktør Peab Bjørn Bygg. – At det utdannes fagfolk innen bygg- og anlegg er avgjørende for vår egen virksomhet i Nord-Norge. Hvor viktig dette er vises i kontraktskravene fra fylkeskommunen hvor det stilles krav om at lærlinger skal utgjøre minimum 5 prosent av arbeidede timer og minimum 40 prosent av arbeidede timer innenfor bygg- og anleggsfagene skal utføres av arbeidere med fagbrev, fortsetter hun.

Opphav og kilder: Peab

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203