23948sdkhjf

Skreddersydd for plukk i mellomhøyden

Linde utvider tilbudet av ordreplukktrucker med Linde V Modular B som er skreddersydd for plukk opp i snaue åtte meters høyde.

Den nye plukktrucken med mann oppe tetter gapet mellom dagens Lindemodell V10 som er beregnet for plukk fra første og andre hyllenivå med gripehøyde på 6,35 meter og den langt kraftigere V Modular som går opp i 12 meter.

 

Linde V Modular B benytter det samme solide og stødige chassiset som V Modular, men er utstyrt med en mindre mast som er tilpasset plukk opp i 7,83 meters høyde. Løftekapasiteten er på 1.000 kilo og maks kjørehastighet er oppgitt til 11 km/t.

Produsenten opplyser i en pressemelding at «B» i modellnavnet står for «Best Value» og indikerer at trucken utelukkende er utstyrt med funksjoner som er nødvendige for denne plukkehøyden. Dermed skulle man kanskje tro at det er snakk om en spartansk utstyrt billigutgave, men i realiteten henspiller det kun på den optimaliserte mastestørrelsen som gjør modellen prisgunstig.

Godt og sikkert arbeidsmiljø

I sin presentasjon av den nye modellen vektlegger Linde at også V Modular B gir truckførerne et arbeidsmiljø som både er komfortabelt, ergonomisk og sikkert. Blant annet kan trucken kun flyttes når føreren berører sensorene på kontrollenheten med begge hender og samtidig står dødmannsbryteren i fotbrønnen. De elektrisk overvåkede sidebarrierene må lukkes for bruk i plattformhøyder på 1,2 meter og over.

Som det ligger i navnet er V Modular-serien moduloppbygget, hvilket betyr at de på mange områder kan spesifiseres og bygges for å imøtekomme spesifikke kundekrav. Blant annet er truckene tilgjengelige med enten 24 eller 48 volts motor. Normalt utstyres denne trucktypen med et ekstra hjelpeløft, men de kan også bli levert med faste gafler og en åpning i fronten av plattformen for plukk via «walk on pallet».

Produktsjef Stig Fridlund hos den norske Lindeimportøren Hesselberg Truck AS sier at Linde V Modular B er en prisgunstig modell som bør være midt i blinken for mange norske brukere. Produksjonen starter rundt nyttår, men de er allerede klare for bestilling og kundeleveransene starter en gang på nyåret.

Kilde: Linde

KLIKK for alle artikler i Truck i fokus.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078