23948sdkhjf

GK og Gravco - to sterke "nisjebedrifter" i NRC

Massetransportør Gunnar Knutsen AS fortsetter tradisjonen med knalltall. Det samme gjør NRC Gravco AS.

REGNSKAPENE 2020: De lett forsinkede offentlige regnskapstallene fra koronaåret 2020 bringer frem stadig flere bedrifter med glitrende prestasjoner.

Transportøren Gunnar Knutsen AS fra Asker, velkjent for sine røde og hvite tippbiler, har vi fugt i mange år. Bedriften har konsekvent imponert med sine gode tall. 

Gunnar Knutsen AS nesten 12 prosent

Også etter at eierskapet flyttet seg fra familiebedriften til oppkjøp av NRC i august 2018. Sistnevnte betalte en ganske hyggelig sum, 199 millioner kroner ifølge bygg.no - og det ser ut til å betale seg.

2018-tallene var allerede gode, 2019-tallene enda bedre - og nå ser vi at 2020-tallene fortsetter i samme spor. Med en omsetning på 283 millioner kroner og en resultat-før-skatt-margin på nesten 12 prosent har massetransportørene holdt tryket oppe.

NRC Gravco litt over 12 prosent

En annen like bra presterende datterbedrift i NRC-sfæren, er NRC Gravco AS. Bedriften ble etablert i 1977, som en ren entreprenør/gravevirksomhet, men allerede i 1990 kom den første spylebilen inn. Og i 2009 kjøpte Gravco tankbilfirmaet As Septiktank Co.

Bedriften jobber med spesialfelt innen vann og avløpsarbeider, som høytrykksspyling, rørinspeksjon, tømming av tanker og kummer og graving for utbedring av vann- og avløpsledninger.

I 2020 gikk riktignok både omsetning og resultat litt tilbake, men en resultat-før-skatt-margin på litt over 12 prosent er i grunn til å ta av seg hatten for

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078