23948sdkhjf

Backe får ny byggekontrakt ved Joint Warfare Center

Forsvarsbygg har inngått en ny kontrakt med Backe Rogaland AS – denne gang om oppføring av et nybygg og etablering av et tilbygg til eksisterende bygg ved NATOs Joint Warfare Center på Jåttå ved Stavanger.

Forsvarsbygg er i gang med å modernisere og utvikle øvings- og treningsfasilitetene ved NATOs Joint Warfare Center (JWC) på Jåttå i Stavanger og har nå inngått en ny kontrakt med Backe Rogaland.

 

Forsvarsbygg opplyser i en pressemelding at de allerede er godt i gang med en oppgradering av selve fjellanlegget gjennom et annet prosjekt hvor Backe Rogaland AS ble valgt som entreprenør.

Les også: Joint Warfare Center på Jåttå oppgraderes

– Denne kontrakten handler om å få på plass et nybygg, og etablere et tilbygg til eksisterende bygg. Blant annet vil det gi nye lokaler for JWCs multimediaavdeling, med eget TV-studio og tilhørende kontrollrom, uttaler prosjektleder Helle Erevik i Forsvarsbygg.

–Samlet vil dette gi våre allierte i NATO nye, funksjonelle og moderne lokaler og øke senterets kapasitet, legger hun til.

Lokal entreprenør og lokale arbeidsplasser

Forsvarsbygg opplyser at kontrakten med Backe Rogaland AS har en verdi på cirka 120 millioner kroner og det vil bli brukt lokale underentreprenører for å gjennomføre prosjektet. Arbeidet skal etter planen starte opp i 2022, og stå ferdig i 2024.

– For Backe Rogaland er det en fjær i hatten å bli tildelt enda en jobb for Forsvarsbygg i hard konkurranse med flere andre aktører i markedet, sier adm. direktør Sjur Hana.

Joint Warfare Center

JWC er en multinasjonal og multiservice NATO-organisasjon med nesten 270 militært og sivilt personell fra 17 nasjoner. Det ble opprettet i 2003 på Jåttå i Stavanger og ble fullt operativt i 2006. JWC er underlagt NATOs Supreme Allied Commander Transformation (HQ SACT), i Norfolk, Virginia og som en del av NATOs kommandostruktur støtter senteret også oppdragene fra Supreme Allied Commander Transformation (SACT) og Supreme Allied Commander Europe (SACEUR).
Den polske generalmajoren Piotr Malinowski overtok den 8. oktober kommandoen over JWC etter den tyske kontreadmiralen Jan C. Kaack.

Frem til 2009 rommet anlegget på Jåttå også Fellesoperativt hovedkvarter (FOHK) som samme år ble erstattet av Forvarets operative hovedkvarter (FOH) på Reitan utenfor Bodø. Kilde: NATO / Forsvaret

Opphav og kilder: Forsvarsbygg, Forsvaret, NATO

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.046