23948sdkhjf

Attraktiv tomt: Peab bygger langs elvebredden i Porsgrunn

Peab starter oppføringen av tre nye boligblokker med totalt 46 leiligheter på Osebakken i Porsgrunn, en av Grenlands desidert mest attraktive tomter.

I mer enn ti år har Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag (PBBL) og Peab Eiendomsutvikling arbeidet med å utvikle et næringsområde øverst på Osebakken, kjent som Pappen, til et boligprosjekt.

 

Nå er det klart for byggestart av første trinn med Peab som totalentreprenør. Kontraktssummen er på 188 millioner kroner.

– For oss er dette et stort og viktig prosjekt, som sikrer god sysselsetting av våre egne medarbeidere lokalt i Telemark. Vi er stolte over å fortelle at alt av tømrer- og betongarbeider i prosjektet skal utføres av våre egne dyktige håndverkere og lærlinger, sier Terje Kaasa Larsen (bildet), regionsjef i Peab Telemark Vestfold Buskerud.

Tomt med over 200 meter strandlinje

I en pressemelding fremhever Peab prosjektets unike beliggenhet. Den vestvendte tomten har over 200 meter strandlinje og i skråningen og nede ved elvebredden er det lagt ned mye arbeid i utomhusplanen. Her planlegges det blant annet en promenade, egen strand, hyggelige møteplasser og store, grønne lunger.

– Det er med en stor dose stolthet og glede vi etter lang tid starter byggingen på en av Grenlands desidert mest attraktive tomter. Dette er en tomt med en beliggenhet og kvaliteter man ikke finner ofte. Den lange tiden under utvikling har resultert i et prosjekt som nesten er en ny bydel i seg selv, sier Atle Andersen, prosjektleder i Peab Eiendomsutvikling og daglig leder i byggherren Majorbygg som er eid av Peab Eiendomsutvikling og PBBL med 50 prosent hver.

Første byggetrinn på Osebakken Park består av tre boligblokker med totalt 46 leiligheter. Illustrasjon: PV arkitekter

Svanemerket prosjekt

Osebakken Park planlegges som et svanemerket prosjekt. Det betyr at boligene får høy kvalitet og lav miljøbelastning, og er gode valg for både klima, innemiljø og sirkulær økonomi, opplyser Peab.

– Både selve bygget, byggematerialene og selve byggeprosessen vil oppfylle helhetlige krav til energiforbruk, kjemikalier og kvalitet. Mellom husene er det lagt til rette for trygge, bilfrie uterom som er godt egnet for fellesskap, lek og liv, forteller Andersen.

Innflyttingsklare i 2023

Første byggetrinn på Osebakken Park består av tre boligblokker med totalt 46 leiligheter Under byggene blir det parkeringskjeller og boder. Prosjektet skal bygges i betong, stål og tre og har et totalt areal på drøye 8.000 kvm.

– Vi er i gang på byggeplassen, og leilighetene skal være innflyttingsklare i siste kvartal 2023, forteller Peabs prosjektleder Erik Løberg.

Opphav og kilder: Peab

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093