23948sdkhjf

Construction City: Markerte byggestart av 103.000 kvm

AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører på det 103.000 kvadratmeter store næringsbygget, med rom for alle aktører i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. På torsdag ble byggestarten markert på Ulven i Oslo.

– For oss i AF Gruppen og Betonmast er dette en veldig spesiell dag, ettersom vi sammen skal i gang med vårt største byggprosjekt noensinne, sier Amund Tøftum, konsernsjef i AF Gruppen.

 

 Byrådsleder Raymond Johansen hadde æren av å ta det første spadetaket.

– Nye løsninger oppstår når ulike aktører finner sammen, lærer av hverandre og finner frem til nye samarbeid. Med Construction City får denne delen av byen et dunkende hjerte som skaper verdier, gir arbeidsplasser og bidrar til utviklingen av en utrolig viktig næring, sa byrådslederen under markeringen.

Stor samhandlingsarena

Det er OBOS som står bak Construction City, en næringsklynge som skal samlokalisere aktører fra hele verdikjeden. Construction City ligger på Ulven, ved inngangen til Groruddalen i Oslo. Gjennom å samle bransjen under samme tak, skal det legges til rette for tettere samarbeid, nye løsninger og fremtidig konkurransekraft, skriver OBOS i en pressemelding.

– Construction City vil bli en internasjonalt banebrytende samhandlingsarena for Norges største fastlandsnæring, og en utrolig spennende arbeidsplass for både store og små aktører i bransjen, sier konsernsjef i OBOS, Daniel K. Siraj som legger til at de gleder seg stort til å flytte til Ulven.

AF Gruppens største byggprosjekt

AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører og vil sammen med OBOS flytte hovedkontorene sine til Construction City når bygget ferdigstilles i 2025.

– For oss i AF Gruppen og Betonmast er dette en veldig spesiell dag, ettersom vi sammen skal i gang med vårt største byggprosjekt noensinne, sier sier Amund Tøftum (bildet), konsernsjef i AF Gruppen.

– Enda viktigere er det at vi skal etablere vårt nye hovedkontor her, med mål om å tiltrekke og utvikle de klokeste hodene og flittigste hendene i bransjen, legger han til. 

4.500 arbeidsplasser

Det nye kontorbygget vil romme 4.500 arbeidsplasser, og blir ifølge OBOS en ambisiøs demonstrasjon av fremtidens arbeidsplass. I tillegg til store samhandlingsarealer, vil det tilbys handels- og serveringskonsepter, treningsfasiliteter og en stor takhage. Leietakere i bygget vil også ta del i næringsklyngen Construction City Cluster, som siden oppstarten i 2017 har vokst til over 100 medlemmer.

OBOS mener det vil gjøre bygget til det naturlige samlingspunktet i en bydel i rask utvikling. I tillegg til ny næringsvirksomhet, skal det utvikles en ny grønn bydel med 3.000 boliger på Ulven.

Construction City

Construction City blir en samhandlingsarena for bygg, anlegg- og eiendomsbransjen på Ulven i Oslo. Næringsbygget på 103.000 kvadratmeter skal huse små og store aktører, som i fellesskap skal styrke bransjens samlede konkurransekraft.

Det er OBOS som står bak satsingen. AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører, og vil sammen med OBOS flytte hovedkontorene sine til Construction City når bygget ferdigstilles i 2025. På Ulven skal OBOS også bygge om lag 2.500 boliger.

Opphav og kilder: OBOS

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125