23948sdkhjf

Bravida Norge fikk stor sykehuskontrakt

Bravida Norge AS er tildelt kontrakten for leveranse av elektroarbeidene i sentralbygget til nytt sykehus i Drammen. Kontrakten har en verdi på i underkant av 340 millioner norske kroner ekskl. opsjoner.

Sentralbygget er et 90.000 kvm stort nybygg, og består av behandlingsbygget, poliklinikkbyggene, sengebygget og servicebygget – fordelt på til sammen ni etasjer.

 

Prosjektet starter opp umiddelbart med planlegging og samhandling, og produksjonsstart vil være våren 2022 med ferdigstillelse i 2025.

– For oss er dette en av største kontraktene vi har hatt på enkeltfag. Vi er allerede inne i prosjektet på sikkerhet, lås og beslag som vi ble tildelt i 2020, opplyser Tore Bakke, adm. direktør i Bravida Norge i en pressemelding fra selskapet.

God kompetanse på sykehusbygg

Bærekraft i flere dimensjoner har stort fokus i dette prosjektet noe som passer med Bravida sin strategi. Gjennom de siste årene har Bravida bygd opp god kompetanse på sykehusbygg både på Østlandet og i landet for øvrig, og har nylig ferdigstilt Tønsberg-prosjektet, psykiatribygg og somatikkavdeling ved Tønsberg sykehus.

– Vi har i en årrekke jobbet målrettet og strategisk for å vinne disse kontraktene og jeg vil berømme de hos oss som har gjort dette mulig, sier Øyvind Hagen, divisjonsdirektør for Divisjon Østlandet i Bravida Norge.

Mange lærlinger

Han forteller at byggingen av sentralbygget vil ha en bemanning på 10 til 50 personer fra Bravida, og de vil stort sett gjennomføre dette ved egne medarbeidere fra deres avdelinger i Drammen, Sandefjord, Asker, Sarpsborg og Fredrikstad.

– En viktig del av bemanningen vil være mange av våre dyktige lærlinger som i dette prosjektet vil møte mange spennende utfordringer. Det har blitt lagt ned mye arbeid i tilbuds- og dialogfasen, og vi gleder oss nå til å komme i gang med dette prosjektet, sier Hagen.

Han legger til at bygging og drift av sykehus er et prioritert markedssegment for Bravida. Selskapet har flere store sykehusbygg under produksjon, noe som muliggjør kompetanseoverføring som sikrer god prosjektgjennomføring med riktige løsningsvalg.

Opphav og kilder: Bravida

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094