23948sdkhjf

Dramatikk og eksplosjonsfare bak månedens bilde hos kranbilfoket

Kranbilsjåfør Svein Sanden var midt i begivenhetens sentrum da Bergen sentrum måtte evakueres grunnet eksplosjonsfare i en gasstank.

TUNGE LØFT OG FLOTTE BILDER: Den lukkede facebookgruppen "KRANBILFOLKET; eliten av sjåfører", kårer månedens bilde, og honorerer det med en plass som gruppens forsidebilde en hel måned.

Vinnerbildet i september, som nå pryder facebooksiden til gruppen, ble tatt under en dramatisk hendelse i Bergen sentrum. En gasstank med 1,5 tonn gass hadde vridd seg 180 grader og det var fare for at ventilen på tanken skulle knekke. Det ville ført til en stor gasslekkasje midt i Bergen sentrum.

Kranbilsjåfør Svein Sanden fra Midtun Transport & Maskin i Bergen fikk oppdraget med å sikre tanken, og med sin Scania 650 og en Palfinger 34 tonnmeter tro han til da de ringte etter hjelp.

- Jeg ante ikke at det var så ille da jeg kjørte ned til Zachariasbryggen. Jeg stod der i nesten 12 timer sammen med politi og brannvesen. Jeg måtte spyle dekkene på bilen med vann hvert tiende minutt slik at de ikke smeltet, for flammen fra gasstanken var meget varm, sier Sanden.

Han har kjørt lastebil i mange år, men kranbil startet han med for drøye fire år siden.

- Jeg har vært med på mye rart, men akkurat dette var ganske skremmende. Jeg hadde høy hvilepuls, for det var dramatisk da de måtte sperre av Bergen sentrum og evakuere mange mennesker. Jeg stod jo parkert midt oppe på tanken, sier Sanden.

Han husket heldigvis å ta et bilde av dramatikken.

- Det er jo litt prestisje å få bildet sitt på toppen av facebooksiden til Kranbilfolket. Det er jo en veldig flott gjeng som er inne i den gruppen, sier Sanden.

Mange fine bilder i kåringen

De beste bildene kåres to dager før månedsskifte. Alle medlemmene i gruppen legger ut bilde i kommentarfeltet i en tråd, og deretter må administrator på gruppen telle likes på alle bildene. Det bildet med flest likes vinner og får pryde toppen av siden i en måned.

Tungt.no har fått tillatelse fra gruppeadministrator til å vise bildene.

I bildekarusellen øverst på siden kan du se de ti bildene som ble valgt ut til finalerunden for oktoberbilde. Her ser du de tre som kom nærmest vinneren.

Andreplass til Karl Henning Vårdal.

Tredjeplass til Hampus Johansson.

Fjerdeplass til Kristen Flaa.

I bildekarusellen øverst på siden kan du se alle de ti bildene som ble valgt ut til finalerunden for oktoberbilde. 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094