23948sdkhjf

Tyske Hodapp: Gjør døren høy gjør porten vid

«Tunnellandet» Norge er spesielt interessant for den tyske produsenten Hodapp som har spesialisert seg på klassifiserte dører og porter i stål.

BEDRIFTSPROFIL: På spørsmål om hvordan Hodapp tror at de vil erobre det norske markedet, svarer selskapets norske representant Eveline Müller: «Med et vikingsverd som er smidd av engasjement, åpenhet og kundeservice».

 

Det var med høye forventninger til det norske markedet at Hodapp for et par år siden etablerte en norsk filial med base i Holmestrand og med Eveline Müller (bildet) som representant. Hun forteller at det norske markedet er spesielt interessant for selskapet som allerede har gjennomført vellykkede prosjekter i det de anser som det ultimate tunnellandet.

I 2015 leverte de tunneldører til både Dovre- og Vestfoldbanen og i 2018 ble rømningsdører installert for Ryfast-prosjektet i tunnelene Hundvåg- og Ryfylketunnelen. I august i år ble en Hodapp-dør installert i demotunnelen i Ganddal.

Müller opplyser at Hodapp ble medlem av Norsk Forening for Fjellsprengingsteknikk (NFF) og StartBANK allerede i 2019. Hun fikk også mye støtte fra Standard Norge og Finans Norge (FG-godkjenning). Videre har de blitt medlem av VIAcluster.

Hodapps dører og porter benyttes over alt der det stilles høye krav til sikkerhet. Foto: Hodapp

Stort bruksområde

Hodapps markedssegment er spesialkonstruksjoner og selskapet opplyser de leverer løsninger innenfor områder som infrastruktur, industri, databeskyttelse og energi.

– Dører og porter fører sammen, skiller, beskytter og kan redde liv, sier Müller som legger til at de benyttes over alt der det stilles høye krav til sikkerhet. Det gjelder for eksempel i tunneler, på kraftverk, på flyplasser, i messehaller, på sykehus, museer, teatre og innenfor forsvaret og politiet.

– Vi ser også en trend for brannvernporter til transportbåndsystemer, for eksempel blant matprodusenter, legger hun til.

I Achern blir dørene blir produsert fra bunnen av og blir blant annet bearbeidet ved hjelp av en laser- og stansemaskin. Foto: Hodapp

Lang erfaring og høy kvalitet

Selskapet ble etablert i 1946 av Eugen Hodapp og kunne dermed i fjor markere sitt 75 årsjubileum. Familieselskapet ledes i dag av barnebarnet Peter Hodapp som siden 2017 har vært eneaksjonær.

I det 35.000 kvm store anlegget i Achern noen mil sørvest for Stuttgart jobber det 220 personer og Müller opplyser at dørene blir produsert fra bunnen av. Produksjonsstrukturen er basert på Lean Management som muliggjør fleksible løsninger i både stål og syrefast rustfritt stål.

– Dørpanelene blir kuttet fra spolen til en lengde opp til seks meter, bearbeidet ved hjelp av laser- og stansemaskin, forskjellige foldesystemer og sveiserobot. Likevel er fortsatt den største delen av døren utført av fagarbeidere med all sin kunnskap og sine håndverkerferdigheter, sier hun og legger til at produktene både oppfyller EU-krave og de norske forskriftene.

Hodapp hevder å være kjent for kvalitet man kan stole på, omfattende utvikling og produkttesting med sertifisering. I 2019 ble bedriften klimanøytral, som den første leverandør av ståldører i Tyskland og året etter ble Hodapp sertifisert etter NS-EN ISO 14401, 50001 og 45001 innen miljø, energi og arbeidssikkerhet.

Opphav og kilder: Hodapp

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125