23948sdkhjf

Flere godstog til Skåne: CargoNet dobler kapasiteten

CargoNet går snart fra én til to daglige godstogavganger mellom Alnabru og Malmö/Trelleborg.

DOBLER KAPASITETEN: Som følge av gode rutetider, høy punktlighet og sjåførmangel i Europa opplever CargoNet stor etterspørsel på kontinenttrafikken. I løpet av de neste månedene økes kapasiteten vesentlig.

 

Carl Fredrik Karlsen, konstituert adm. direktør i CargoNet opplyser i en pressemelding at de opplever en økende interesse for å bruke tog for transporter inn og ut av landet og at de derfor ser frem til å utvikle tilbudet i deres «Scandinavian Rail Express» videre.

I februar økte selskapet frekvensen på godstogavgangene mellom Oslo og Skåneregionen fra fem til seks dager i uken. I løpet av noen måneder blir det to daglige avganger som vil doble kapasiteten.

– Gjennom økt kapasitet gjør vi det lettere for kundene våre å velge miljøvennlige transporter til og fra kontinentet. Det nye tilbudet betyr at ca. 7.700 trailerturer kan overføres fra vei til jernbane, og togløsningen vil alene gi besparelser for miljøet på 6.200 tonn CO2 årlig sier Karlsen.

Viktig for Bring Intermodal

Adm. direktør Stein Børre Johnsen i Bring Intermodal forteller at de var sammen med flere av deres store og viktige kunder med i prosjektet fra start, og togløsningen har spilt en viktig rolle i deres produksjon til Tyskland og Polen samt Sør-Sverige.

– Vi setter stor pris på at CargoNet øker frekvensen til Skåne. Bruk av toget over en lengre periode er en stor bidragsyter til vårt grønne skifte i tillegg til at det har fungert svært godt i vår logistikk, sier Johnsen.

Opphav og kilder: CargoNet

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109