23948sdkhjf

Norges viktigste transportkonferanse er åpnet på Gardermoen

Den 63. konferansen i rekken, 750 fysiske deltagere og den nye samferdselsministeren.

TUNG KONFERANSE: De fleste av de tunge personene i bransjen er her. Som vanlig.

Adm dir NHOLT Are Kjensli fornøyd med oppmøtet - og hvordan bransjen har klart seg gjennom pandemien. Og ønsker Jon-Ivar Nygård velkommen på scenen.

- Alle her er spente, hvem er han? Hva vil han?

Nygård i mørk dress, rødt slips og spenstige steg kommer på scenen. Han roser transportsektoren for innsatsen gjennom pandemien, og siden han kommer fra Fredrikstad vet han veldig godt hvor viktig grensekryssende transport er.

Nygård har egentlig mye spennende å fortelle fra regjeringsplattformen. Nesten en opplesing av lystige fremskritt for alle transportmidler

- Men vei, da? Ja vi erkjenner at det meste av trafikken også i fremtiden vil gå på vei. Vi skal ruste opp både stamveier og fylkesveier, redusere etterslepet og flaskehalsene i hele Norge.

Nygård understreker samtidig at vår tids tids første og største utfordring er klimakrisen. - Det bakteppet vil legges til grunn for all vår politikk neste fire år. I transportsektoren må vi klare å ta i bruk ny og bedre teknologi. Her har vi også flere tiltak på blokken som bransjen kan glede seg til.

På spørsmål om hva som er det viktigste for den nye ministeren fremover, gjentar Nygård at det viktigste er klima og miljømålene. Og på spørsmål om hva det er han først vil ta tak i, svarer han å sørge for bidrag til nye energibærere i veitransporten - også på langtransport. 

På spørsmål om hva han mener med at de skal ta tak i vedlikeholdsetterslepet på veiene, betyr det mer penger?  - Ja, svarer Nygård.

Så da kan vi vel glede oss under ny regjering: Mer klimavennlige biler og bedre veier.
Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.126