23948sdkhjf

Første gang i Europa: FrontRunner Autonomous Haulage

Boliden skal forbedre kjøringen på sine ultra-class tipptrucker med automasjon.

Boliden har valgt Komatsu FrontRunner Autonomous Haulage System (AHS) på 11 930E-5 ultra-class tipptrucker i deres koppergruve Aitik, som er Europas største dagbrudd lokalisert nord i Sverige, melder Hesselberg Maskin.

Introduseres i Europa

Introduksjonen av FrontRunner i Aitik er første gang for dette systemet i Europa. Sammen med Hesselberg Maskin AB (som er den lokale Komatsu distributøren), vil Komatsu tilby opplæring og støtte gjennom hele prosjektet.

FrontRunner-systemet er forventet å være en signifikant oppgradering av Boliden sin flåte i Aitik gruven, står det i pressemeldingen. Det er Komatsu som står bak systemet som skal tilby automasjon som skal kunne bidra til betydelige fordeler for gruvedrift.

Nøkkelordene er pålitelighet, varighet, økt produktivitet, reduserte kostnader og redusert risiko.

Systemet har bidratt til å flytte på fire milliarder tonn siden oppstarten i 2008 i CODELCO’s Gabriela Mistral (Gaby) koppergruve i Chile.

Komatsu’s tilnærming til FrontRunner AHS kobler sammen ultra-class tipptrucker med det gruvedriftssystemet DISPATCH® Fleet Management System som mange av verdens gruver benytter seg av.

Kilde: Hesselberg Maskin

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125