23948sdkhjf

Fauskebygg: Bygger om og utvider basen til 330 skvadron i Bodø

Basen for redningshelikoptertjenesten til 330 skvadron på Bodø lufthavn bygges nå om for 35 millioner kroner for å ta imot de nye helikoptrene AW-101 SAR Queen.

Nylig undertegnet Forsvarsbygg kontrakt med den lokale entreprenøren Fauskebygg AS.

 

– Forsvarsbygg skal på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet (JD), planlegge, bygge og drifte lokasjonene for redningshelikoptertjenestens nye helikoptre «SAR Queen». Nå skal vi oppgradere den eksisterende basen, slik at den kan ta imot nye helikoptre fra høsten 2022, og vi er glade for å få Fauskebygg AS med på laget, uttaler totalprosjektleder Svein Solli i Forsvarsbygg i en pressemelding.

Nytt frittstående bygg og oppgradering av hangar

Til sammen tre helikoptre skal kunne operere fra Bodø og basen til 330 skvadron skal være operativ under hele byggeperioden.

Forsvarsbygg opplyser at arbeidene omfatter et kompakt frittstående tilbygg på én etasje, ombygging i eksisterende hangar og utomhusarbeider.

Det nye tilbygget inneholder treningsrom for 330 skvadron, garasje for legebil og garderober. Det eksisterende bygget og utomhusarealene skal oppgraderes for å kunne drifte de nye helikoptrene.

– Dette blir et sted for beredskap, operativ kraft, hvile for personellet og vedlikehold av helikoptre, sier Solli som håper departementet, Luftforsvaret og redningshelikoptertjenesten vil bli fornøyd.

Lokal entreprenør

Oppgraderingen av den eksisterende basen starter denne uken og vil ta ett år. Ifølge Forsvarsbygg er kontraktssummen på cirka 35 millioner kroner.

– Vi ønsker å takke for tilliten vi har fått fra Forsvarsbygg med ombygging av 330 skvadronen sin base i Bodø. Vi har hatt gleden av å samarbeide med Forsvarsbygg ved flere anledninger, og ser fram til et nytt og godt samarbeid på dette prosjektet, uttaler Ørjan Valle, daglig leder i Fauskebygg AS.

Les også: Byggestart for ny helikopterbase i Florø

Store investeringer over hele landet

Redningshelikoptertjenesten får nye moderne redningshelikoptre, AW-101 SAR Queen, som erstatter Sea King. I den forbindelse skal Forsvarsbygg tilrettelegge eiendom, bygg og anlegg for helikoptrene og deres mannskaper på til sammen seks baser i Norge.

De nye basene på Ørland, Banak, Rygge og Sola flystasjoner er allerede oppført og tatt i bruk og i Florø startet Consto AS i fjor å bygge en ny base på som skal stå ferdig til våren/sommeren 2022.

Opphav og kilder: Forsvarsbygg

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047