23948sdkhjf

Bygger sjømatterminal på Evenes

Erfaringene med flyfrakt fra Evenes til ulike kontinenter medfører at aktører innen oppdrettsnæringen nå tar nye grep.

Aktørene bak flyfraktprosjektet har inngått en intensjonsavtale med Evenes Tomteselskap AS, hvor de i fellesskap ønsker å realisere en ny flyfraktterminal i Origo Næringspark på utsiden av Evenes flystasjon.

 

– Dette vil i så fall bli den første terminal av dette slag som bygges utenfor Oslo. Vårt mål er at sjømat fra Nord-Norge skal komme raskere til markedene i Asia og USA. I tillegg ønsker vi å redusere antall vogntog på veiene mot Oslo og Helsinki, uttaler Roger Mosand, styreleder i Perishable Center North AS (PCN) i en pressemelding fra Evenes Tomteselskap.

Sentralt plassert i stor oppdrettsregion

Mosand påpeker at Evenes er svært sentralt plassert i en av Norges største oppdrettsregioner, og vil være et naturlig knutepunkt for en rekke større og mindre oppdrettsselskap.

– I tillegg er regionen stor på fiskeri og det ligger et betydelig potensial for frakt av andre arter i tillegg til laks og ørret, sier Mosand. Han legger til at det siste års erfaring med flyfrakt fra Evenes viser at kundene verdsetter løsningen og at produktene er av bedre kvalitet ved ankomst.

– USA er verdens største laksemarkedet og Asia er det raskest voksende markedet så dette er en strategisk investering for fremtiden. Vi har over tid jobbet med dette prosjektet. Vi har et langsiktig perspektiv på en slik investering og vil utvikle tilbudet gradvis fremover i takt med etterspørsel fra marked og produsenter, sier Mosand som ser frem til at oppdrettsnæringen i fellesskap med Evenes Tomteselskap får på plass en effektiv og moderne sjømatterminal som kan håndtere sjømat av ypperste klasse.

Opphav og kilder: Evenes Tomteselskap

KLIKK for alle artikler i Logistikk vei sjø bane fly.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.453