23948sdkhjf

Ny etappe på Norrbotniabanan

Veidekke skal bygge Umeå–Dåva på Norrbotniabanan. Oppdraget er en utførelsesentreprise med kontraktsum SEK 449,5 millioner. Prosjektet starter i 2021 og skal stå ferdig høsten 2023.

Oppdraget omfatter blant annet ca. 10 km ferdig banelegeme, åtte bruer, service- og erstatningsveier og tilbakestillingsarbeider, ifølge pressemelding fra Veidekke.

– Med de planlagte storsatsingene på infrastruktur og industri er Norrland et svært interessant marked, sier Mathias Rönnholm, distriktsleder i Veidekke Anläggning Nord.

Norrbotniabanan er en ny jernbanestrekning på 270 km som bygges nær kysten mellom Umeå og Luleå i Nord-Sverige, og som legger til rette for reiser og godstransport over hele Sverige. Fordi den nye, moderne jernbanen går i en rettere trasé nær kysten, der Norrlands største byer ligger, vil Norrbotniabanan forbedre transportkapasiteten betydelig. Banen vil komme godstrafikken til gode ved å kunne håndtere tyngre last og høyere hastigheter. Idet transport flyttes fra vei til jernbane, er banen ventet å gi en reduksjon i CO 2-utslipp på om lag 80.000 tonn per år.

Kontrakten inngår i ordrereserven for inneværende kvartal.

 

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.141