23948sdkhjf

Klare for anleggsstart: Anlegg Øst på Rv.4

Anlegg Øst Entreprenør AS og Statens vegvesen signerte kontrakten for Rv. 4 Sandvoll-Amundrud mandag 1. november. I midten av måneden starter anleggsarbeidet på den nye forbikjøringsstrekningen i Gran på veg opp mot Lygna.

Daglig leder Trond Musdalslien i Anlegg Øst Entreprenør AS og utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen signerte kontrakten elektronisk. Så kunne prosjektleder Odd Johansen i Statens vegvesen, Prosjekt Vestoppland ta Musdalslien i neven. Deretter serverte Johansen marsipankake i Vegvesen riggen på Roa.

Utålmodige etter å komme i gang

Etter kontraktsigneringen satte Vegvesenet og entreprenøren seg sammen i oppstartsmøte. Entreprenøren er utålmodige etter å komme i gang med anleggsarbeidet.

115 millioner

Anlegg Øst Entreprenør AS fikk jobben i skarp konkurranse med Peab Aanlegg og AF gruppen.  Sju entreprenører meldte interesse for jobben.Til slutt var entreprenørselskapet fra Lillehammer hakket bedre enn Peab med en konkurransesum på snaut 115 millioner kroner.

Den siste kontrakten på riksveg 4 forbi Lygna skal etter planen lyses ut rundt påsketider 2022. Den fem kilometer lange strekningen skal breddes ut til 8,5 meter med bredt midtfelt, og nytt toplanskryss ved Lygna. Målet er at arbeidet med de tre delstrekningene skal være ferdige før jul i 2023

En av Norges smaleste trefelter 

Det er en av Norges smaleste trefeltsveger som nå skal få en etterlengtet oppgradering. Vegen skal utvides slik at det plass til tre felter og midtrekkverk.

- Vi planlegger å starte opp i midten av november, sier prosjektleder Styrk Lirhus i Anlegg øst Entreprenør AS. 

3,8 kilometer

Entreprenøren skal arbeide på hele den 3,8 kilometer lange strekningen fra bunn av stigningen opp mot Lygna. Det skal bygges tre midlertidige rundkjøringer.

Farten blir satt ned til 50 og 70 kilometer i timen.

- Vi fjerner det ene kjørefeltet og setter opp tung betongsikring mellom trafikken på Rv.4 og anleggsområdet. Det blir merket opp nytt kjøremønster, sier byggeleder John Bekken i Statens vegvesen, Rv. 4 Sandvoll-Amundrud.

ÅDT: 7500

Trafikken vil gå tett på anleggsarbeidet. Det kjører daglig 7.500 biler på strekningen.

- Et av hovedmålene er at det ikke skal skje trafikkulykker eller arbeidsulykker i løpet av anleggsperioden, sier Bekken og Lirhus.

Anleggsfri fredag

- Hvordan vil naboer til anlegget og trafikken på Rv. 4 merke anleggsarbeidet på strekningen?

- Vi vil jobbe fra 0700 til 1900 mandag til onsdag. Torsdag slutter vi 1530. Fredag vil vi stort sett ta fri, sier Lirhus.

Det er også satt opp skilter langs vegen om at det kan bli stans i trafikken i inn til 20 minutter.

- Vi kommer til å stenge vegen i forbindelse med sprengningsarbeid, sier Bekken.

Kilde: Statens vegvesen

Artikkelen er en del av vårt tema om Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094