23948sdkhjf

Tjener penger som aldri før: Moelven med rekordhøyt kvartalsresultat

Moelven omsatte i tredje kvartal for 3.951 millioner kroner. Det er en økning på hele 48 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Driftsresultatet på 1.142 millioner kroner er Moelvens sterkeste kvartalsresultat noensinne.

Den sterke internasjonale etterspørselen etter trevarer fortsetter å gi omsetningsvekst for treindustrien. – Det globale markedet får ikke nok av trevarer om dagen, og dette fortsetter å prege etterspørselen sier konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven Industrier ASA.

 

Moelven omsatte for 3.951 millioner kroner i tredje kvartal. Sammenlignet med samme periode i fjor er det en økning på hele 1.283 millioner (48 prosent). Driftsresultatet ble på 1.143 millioner, mot 163 millioner i tilsvarende periode i fjor og det er Moelvens sterkeste kvartalsresultat noensinne, opplyser konsernet i en pressemelding i forbindelse med publiseringen av Moelvens kvartalsrapport for Q3 2021.

Etter årets ni første måneder har Moelven hatt samlede inntekter på 11.282 millioner kroner, et driftsresultat på 2.255 millioner og en brutto driftsmargin på 22,5 %. Til sammenligning hadde Moelven samlede inntekter på 8.638 millioner etter tredje kvartal i fjor og 11.655 millioner for hele fjoråret.

– Den kraftige konjunkturutviklingen for trevarer vi har sett det siste året fortsetter, men det er usikkert hvor lenge den sterke etterspørselen vil vedvare. Det er i gode tider vi må videreutvikle oss, slik at vi er klare når den nye hverdagen kommer, sier Kristiansen.

Sterk prisutvikling

Det amerikanske markedet har fremdeles stort behov for trevarer. Amerikanerne fortsetter å hente varer fra Europa, som også har en kraftig etterspørsel etter de samme varene. Det gjør at prisutviklingen har vært sterk så å si gjennom hele kvartalet.

I byggevarehandelen i de skandinaviske markedene har det vært litt roligere aktivitet, noe som er i tråd med forventningene. Innen virksomhetene som driver med limtre, byggmodul og systeminnreding er det en stabil markedssituasjon.

– Samlet sett skaper dette marginer som Moelven ikke har vært bortskjemt med, noe som gir et unikt mulighetsrom til å modernisere og videreutvikle våre industrier. Dette gjør at bransjen kan komme i kapp med morgendagens behov for klimasmarte løsninger. Vi vet ikke hvor lenge denne boomen vil vedvare, men vi er helt sikre på at fornybare byggematerialer ikke vil bli mindre etterspurt i årene framover, sier Kristiansen.

Opphav og kilder: Moelven

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095