23948sdkhjf

Ø.M. Fjeld oppfører 11.000 kvm stort logistikkbygg på Gjelleråsen

Ø.M. Fjeld er tildelt jobben med å bygge et nytt logistikkbygg for Oslo Finerfabrikk AS. Bygget skal oppføres like ved Arcus-anlegget på Gjelleråsen i Nittedal og oppdraget er priset til rundt 130 millioner kroner.

Ø.M. Fjeld Romerike vant kontrakten i konkurranse med fem andre tilbydere. Ifølge regionleder Ole Johan Krog starter byggearbeidene i disse dager, og byggetiden er beregnet til 14 måneder.

Oppdraget for Oslo Finerfabrikk, som håndteres gjennom eiendomsselskapet Destilleriveien AS, omfatter nytt logistikkbygg med kontorer, lager og tilhørende utomhusanlegg. Det ferdige bygget vil være på 11.000 kvm (BTA), hvorav kontordelen går over to plan. Anlegget skal etter planen forsynes med bergvarme fra 24 brønner som er 300 meter dype, opplyser Ø.M. Fjeld i en pressemelding.

Markedet for næringsbygg endres

– Dette prosjektet passer godt inn i strategien vår om å øke andelen større næringsbygg i porteføljen. Byggingen for Oslo Finerfabrikk gir bra volum og en rask oppstart ettersom tomten er ferdig sprengt ut, sier Krog, som er forberedt på at markedet for næringsbygg er i ferd med å endres.

– Ifølge Prognosesenteret vil antall nye næringsbygg flate antagelig ut, men det økonomiske volumet vil trolig opprettholdes som følge av stadig nye krav og mer påkostede bygg, sier Krog.

Oslo Finerfabrikk holder i dag til på Frysja i Oslo. Den drøyt ni mål store tomten er kjøpt Stor-Oslo Eiendom og OBOS som skal bruke den til videre utvikling av det store boligprosjektet Frysjaparken. Foto: Google Maps

Oslo Finerfabrikk

Oslo Finerfabrikk AS opplyser på sine nettsider å være en tradisjonsrik leverandør av trelast og trebaserte råvarer til treindustrien, møbelindustri og innredningsprodusenter. Som en av Norges ledende leverandører kan selskapet tilby det meste innen tre og trebaserte produkter.

Oslo Finérfabrikk ble grunnlagt i 1957 og var Norges første og eneste fabrikk for knivskjæring av finér. Produksjonen på Frysja ble avviklet i 1979, og selskapet er i dag en ren grossist for møbel og trebearbeidende industri.

Bygg.no meldte i begynnelsen av januar at Stor-Oslo Eiendom og OBOS har kjøpt tomten til Oslo Finerfabrikk på Frysja hvor det planlegges for ytterligere 140 boliger i Frysjaparken.

Opphav og kilder: Ø.M. Fjeld

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079