23948sdkhjf

Peab bygger 111 seniorleiligheter i Tromsø

Peab Bjørn Bygg skal bygge boligprosjektet Vigør i Tromsø for Peab Eiendomsutvikling Nord. Kontraktssummen er på 270 millioner kroner og det er beregnet rundt to års byggetid.

Dette er Peab Eiendomsutvikling Nord sitt første prosjekt under Vigør-konseptet, som er et boligkonsept tilpasset godt voksne. Prosjektet består av 111 moderne leiligheter og er tegnet av AT Plan og arkitektur. Totalt er det rundt 11 400 kvadratmeter som skal bygges.

 

– Alle våre Vigør-prosjekter deler samme filosofi: Vi vil tilby gode rammer for en sunn, aktiv og trygg alderdom gjennom fleksible boliger, moderne arkitektur og velferdsteknologi. Vi skal også lage gode rammer for et sosialt og godt liv, sier Kristian Høines Mathisen (bildet), regionsjef i Peab Eiendomsutvikling Nord.

Han legger til at det også blir energieffektive boliger med lav klimapåvirkning og Peab planlegger å svanemerke samtlige leiligheter i prosjektet.

– Det betyr blant annet at vi benytter bærekraftige løsninger både under byggeprosessen og i selve bygget. Under oppføring innebærer det at leilighetene bygges med materialer som inneholder så lite miljø- og helseskadelige stoffer som mulig, samt at vi dokumenterer alle bærekraftstiltakene i prosjektet, uttaler Mathisen i en pressemelding fra Peab.

To års byggetid

Peab Bjørn Bygg har planlagt byggestart i midten av november. Det er beregnet rundt to års byggetid, og hele prosjektet er planlagt ferdigstilt i januar 2024.

Totalt er det rundt 11.400 kvadratmeter som skal bygges. Selve byggearbeidene vil bli utført med Peabs egne fagarbeidere.

– Vi er veldig stolte over at vi utfører jobben med bruk av egne ansatte. Det gir en ekstra trygghet både for helse, miljø og sikkerhet, arbeidsmiljøet og kvalitet i gjennomføringen. Vi har egne fagarbeidere på stål, betong og tømmer. I tillegg vil det være deler av jobben som utføres med fagarbeidere fra Peab Bogstrand, Peab Anlegg og Peab Asfalt, sier prosjektleder Jan Are Isaksen i Peab Bjørn Bygg.

– For oss som entreprenør og som en lokal samfunnsbygger i Tromsø er dette et spennende og givende prosjekt å bygge. Prosjektet tar tak i eldrebølgen vi står overfor i Norge i dag og tilrettelegger boliger der mennesker kan bo livet ut, sier adm. direktør Gro Skaar Knutsen i Peab Bjørn Bygg.

Opphav og kilder: Peab

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11