23948sdkhjf

EMU: Forhandleravtale på Eurocomach, nytt bygg og 20 års jubileum

EMU og Roy Nordhagen skal fortsatt leie ut maskin med fører til markedet - i tillegg har de fått forhandleravtale på en rekke produkter.

Entrep AS ble startet i 2001 som et entreprenørfirma innen bygg og anlegg. I 2013 endret firmaet navn til Entrep. Maskinutleie AS (EMU) og begynte med utleie av maskiner og utstyr, samt maskin med fører, sistnevnte har blitt spesialiteten.

Anleggsmagasinet møter daglig leder Roy Nordhagen på deres eget stand under Park og Anleggsmessa hvor han har flere nyheter å fortelle om.

Eurocomach-forhandler

Relativt ferskt er forhandleravtalen de har fått med Vinge Maskin om å selge Eurocomach gravemaskinene fra 1 til 10 tonn. 

I deres nye bygg i Ytre Enebakk, innviet 1. april, skal de også være forhandler av Hinowa minidumpere, Milwakee,  Ifor Williams, Foma, IPC, Batmatic og Socomec, for å nevne noen. 

Bilde over: Alle produktene kan både leies og kjøpes, understreker Roy Nordhagen. Foto: Fredrik Saugstad

Fra 3 til 15 ansatte

For Nordhagen må jo ha gjort en del riktig ved å leie ut maskin med fører. EMU var først tre ansatte, for tre år siden var de syv ansatte. Nå er de 15. 


Bilde over: Nytt bygg stod klart i april. Foto: EMU

- Vi har ingen store planer om å bli større, men det sa jeg jo for noen år siden også, smiler Nordhagen.

Omsetningen har gått fra 17 millioner (2018) til 27 millioner kroner (2020).

De har nå blant annet fire hjulgravere, og det er særlig det markedet de er spisset mot, forteller Nordhagen. En av Hitachi-maskinene var godt synlig på Nasta sitt stand under Transportemessa i september.


Bilde over: EMUs Hitachi 170W utstilt på Transportmessa i september. Foto: Fredrik Saugstad

Partyka på laget

Med seg har han også fått Fred Partyka som gjorde et hederlig forsøk på å pensjonere seg, men det gikk altså ikke. Det er nå ett år siden han ga seg i Nasta, men nå er han ansatt som fast selger hos EMU.

En del av inntekstgrunnlaget har kommet fra faste kunder som Bleikvassli Gruber  (vært kunde siden 2013), Veidekke, Peab og Isachsen.

Et pågående prosjekt er Skårersletta på Lørenskog hvor de har 4, gravere, 2 lastebiler og 3 hjullastere med mannskap inkludet byggeleder i jobb for Peab. Prosjektet vil vare frem til 2023.

El-fokus fremover

Nå skal også EMU friste med elektriske maskiner, han nevner elektriske vibroplater, el-generator (som en liten powerpack) og litt frem i tid kommer Eurocomach med batterielektrisk 1,5 tonns minigraver.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.095