23948sdkhjf

Skanska inngår forpliktende klimaavtale med Oslo kommune

Skanska Norge har signert klimaavtalen «Næring for klima». Det innebærer at selskapet blir en av virksomhetene som sammen skal jobbe mot Oslos mål om å bli et nullutslippssamfunn i 2030.

Avtalens formål er å skape en arena der Næring for klima-nettverket får mulighet til å lære av hverandre og dele beste praksis.

 

«Næring for klima» er et klimasamarbeid mellom Oslo kommune og virksomheter i Osloregionen. Ved å signere, forplikter man seg til et tettere samarbeid med både kommunen og de andre aktørene i avtalen, samt til å overholde de strenge klimakravene som stilles.

Disse kravene innebærer blant annet at medlemmene i nettverket må stille klima- og miljøkrav til leverandører, er miljøsertifisert, fører klimaregnskap og har kvantifiserte mål for utslippsreduksjon. I tillegg må klimaarbeidet være forankret i virksomhetens strategi, opplyser Skanska i en pressemelding.

Ønsker å være landets ledende grønne prosjektutvikler og entreprenør

Skanska har høye klima- og miljøambisjoner, og ønsker å være den ledende, grønne prosjektutvikleren og entreprenøren i Norge. For å nå disse ambisjonene opplyser selskapet at det lenge har fokusert på bærekraft og innovasjon i alle ledd, noe som har resultert i en rekke klimaambiøse prosjekter. Flere av disse prosjektene er gjennomført i Oslo sammen med Oslobygg KF, hvor blant det som tidligere het Omsorgsbygg inngår.

Ståle Rød, konsernsjef i Skanska Norge, er fornøyd med være en del av klimasamarbeidet og vektlegger verdien av en slik avtale. Han roser kommunen for initiativet og ser frem til å videreføre et godt samarbeid.

Les også: Skanska skal samspille på spektakulært prosjekt i Oslo sentrum

– Vi ønsker oss byggherrer med høye klima- og miljøambisjoner, og vi opplever at Oslo kommune tar ansvar og etterspør grønne løsninger i deres bygg- og anleggsprosjekter. De siste årene har vi realisert flere klimaambisiøse prosjekter med Omsorgsbygg. Her har fossilfri byggeplass, miljøsertifisering og bruk av innovative klima- og miljøtiltak vært noen av grepene som er tatt for å kutte utslipp og minske klimaavtrykket. Vi håper å fortsette det gode samarbeidet med Oslo kommune fremover og bidra til at hovedstaden vår når klimamålene, sier Rød.

Les også: Oslobygg i full drift – er en av Norges største byggherrer

Helt naturlig å ta del i samarbeidet

– Dette er et svært spennende samarbeid, fastslår Randi Lekanger, direktør for bærekraft og miljø i Skanska Norge. Hun trekker frem at effekten av Næring for klima vil kunne være positiv for mange.

– For oss var det helt naturlig å skulle signere, og ta del i, et slikt samarbeid. Klimafokuset er forankret i Skanskas verdier og mål, og kommer tydelig til syne gjennom prosjektene vi velger og måten vi jobber på. Vi streber stadig etter å finne nye, grønnere løsninger på prosjektene og føler oss trygge på at et slikt samarbeid vil komme både oss og Oslos innbyggere til gode. Ved å bidra i et slikt samarbeid, viser vi gjennomføringskraft i Skanskas visjon om å bygge for et bedre samfunn, avslutter Lekanger.

Opphav og kilder: Skanska

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125