23948sdkhjf

Tina fra Karmøy: - Det var nytt, skummelt og spennende - samtidig

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Betongbilen jeg skulle kjøre var noen år gammel og med manuelt gir”

  • Sjåfør: Tina Malena Tjøsvoll Berg
  • Bosted: Åkrehamn, Karmøy
  • Kjører: Østlandet. E16 Bjørum - Skaret anlegget
  • Bil: Mercedes 3258 acros 4-aksla tippbil og 2-aksla henger
  • Transporterer: Forskjellig type stein og masser. Noen ganger maskinutstyr som skuffer, pigg og lignende.
  • Tina har kjørt lastebil siden 2015, og jobber for Vassbakk og stol
  • Instagram: @tinaamalenaa

“Det er flere grunner til at jeg ble yrkessjåfør. Den største er nok pappa, som også er yrkessjåfør. Han kjørte langt da jeg var liten, og jeg fikk være med han på flere turer. Jeg husker spesielt samholdet med menneskene vi møtte på disse turene. Det var utrolig gøy. Alle var så hyggelige og det føltes ut som alle var nære venner.

Jeg så veldig opp til de som kjørte der.

Da jeg var liten bodde vi ved siden av en betongfabrikk, og der fikk jeg sett mye på lastebiler. Jeg så veldig opp til de som kjørte der.

Da jeg var ferdig utdannet yrkessjåfør, og skulle ut på min første tur alene, så var jeg blitt lærling på den samme betongfabrikken. Det var i august i 2015, og jeg skulle kjøre betongbil lokalt.

Jeg kom jo rett fra skolen, og der kjørte vi med halvautomat og automat. Men betongbilen jeg skulle kjøre var noen år gammel og med manuelt gir. Det ble nytt, skummelt og veldig spennende, alt på samme tid. Jeg husker at jeg kom meg gjennom dagen, men da den var over fortalte jeg til pappa at jeg aldri ville på jobb igjen. Alt var for avansert. Men pappa smilte og fniste av meg den kvelden, og vi snakker ofte om det hvis jeg nå har litt tyngre dager på jobb.

I hverdagen min er det viktig å ha trivsel og trygghet på arbeidsplassen. Man må trives i jobben, i bilen du har og med folkene man er rundt. Det skal være trygge forhold for alle.

På fritiden går det mye i familie og venner. Jeg jobber 14/14, så jeg har en del fritid. Nå skal jeg begynne å studere for å ha noe fornuftig å gjøre mens jeg har fri.”

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14