23948sdkhjf

Skanska og Slemmestad Brygge inngår utviklingskontrakt

Slemmestad skal de neste årene forvandles til en levende kystby.

Skanska har inngått en prosjektutviklingsavtale med Slemmestad Brygge som inkluderer avslutning av skisseprosjektet og et forprosjekt.

Slemmestad Brygge er eid av Avantor og Stalro, og er i dag den største grunneieren i området med et samlet areal på ca. 350.000 m2. Områdeplanen for Slemmestad åpner for 1.300 leiligheter og 55.000 m2 næringsareal, noe som gjør det til et av de største utviklingsprosjektene i området.

Første byggetrinn er Vaterland BT1 i sentrum hvor det skal bygges 11.000 m2 med boliger, 7.000 m2 med næringslokaler og et garasjeanlegg på 10.000 m2. Skanska og Slemmestad Bygge har nå inngått en prosjektutviklingsavtale for avslutning av skisseprosjektet og et forprosjekt. Hvis denne fasen er vellykket, blir Skanska invitert videre inn i en samspillsfase, som inkluderer detaljprosjektering og bygging.

Planlagt salgsstart er til våren, med en forventet byggestart i tredje kvartal 2022, mens overleveringen av boligene og næringslokalene skjer i 2024.

Høye klima- og miljøambisjoner

- Vi er veldig fornøyde med at Skanska er om bord i dette prosjektet. Miljø og bærekraft står sentralt i utviklingen av Slemmestad Brygge, og vi mener at Skanskas kompetanse og erfaring kan bidra til at vi når målene vi har satt for prosjektet, sier administrerende direktør i Avantor og styreleder i Slemmestad Brygge, Øystein Thorup.

Det er utarbeidet en omfattende klima- og miljøstrategi for prosjektet. Strategien består av mål basert på seks av FNs bærekraftsmål som prosjektet i størst mulig grad har mulighet til å påvirke. Byggene skal blant annet miljøsertifiseres etter BREEAM NOR-standarden, og det er også fokus på å redusere klimagassutslipp.

- Vi er glade for at Slemmestad Brygge ønsker å gå videre med oss på dette spennende prosjektet. Dette er et flott prosjekt som passer oss godt, hvor vi får bidra med vår kompetanse fra en tidlig fase for hjelpe en viktig kunde med å utvikle Slemmestad, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør for Skanska Norges byggvirksomhet (bildet).

Totalt inneholder området Vaterland i Slemmestad 32.000 m2 boliger og 16.000 m2 med næringsbygg. Utviklingskontrakten vår omfatter første byggetrinn, også kjent som kvartal A og B, som består av 11.000 m2 bolig, 7.000 m2 næring og 10.000m2 garasjeanlegg. Slemmestad Brygge har også lagt inn en opsjon på byggetrinn 2, som består av 9.000 m2 bolig og 5.000 m2 næringslokaler.

Opphav og kilder: Skanska

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Slik blir lastebil-framtida - ifølge MAN
Alf Brekken & Sønner vs Veidekke: «David» vant kampen
TransportMagasinet på jobb med Cora Siren Valde: - Et godt forbilde
Veidekke bygger 75 leiligheter for 210 millioner kroner i Bergen.
Elektrisk småtass klar for last mile-oppdrag
Rental.one AS blir forhandlere for IRM Norge AS
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.14