23948sdkhjf

Citycon planlegger 300 nye boliger rundt Oasen i Bergen

Sammen med Bergen kommune har Citycon sendt inn reguleringsforslag til ny områdeplan for Fyllingsdalen. Utvikling av Oasen senter står helt sentralt i områdeplanen, som legger til rette for utvikling av boliger og ytterligere styrking av bydelssenteret.

Citycon følger opp kommunens strategi om å utvikle møteplasser og boliger rundt bybanen.

 

– Det har vært en lang prosess i tett samarbeid med Bergen kommune. Nå skal områdeplanen til behandling, der vi ser frem til en konstruktiv dialog med plan- og bygningsetaten samt byens politikere, sier Håkon Tuv Dalland, kommersiell direktør i Citycon.

Han legger til at arbeidet med kommunen så langt har vist at partene har de samme ambisjonene om å utvikle Oasen som et tilgjengelig bydelssenter med åpne fasader, og samtidig bygge boliger tilknyttet senteret.

Les også: Etablerer 85 flere boliger tett på stort kjøpesenter i Skien

Planlegger rundt 300 nye boliger

Siden åpningen i 1971 har Oasen utviklet seg til å bli det naturlige samlingsstedet med over 4,2 millioner besøkende. Rundt 1500 mennesker har i tillegg Oasen som sin arbeidsplass. Nye Oasen skal utvikles med den samme visjonen som lå til grunn da bydelssenteret ble etablert. Nærheten til viktige tjeneste- og servicetilbud, i kombinasjon med gode byrom, er med på å skape attraktive bomiljø, skriver Citycon i en pressemelding

Selskapet ønsker å følge opp kommunens vedtatte strategi om å skape levende sentrum med korte avstander. Den kommunale strategien om utvikling rundt bybanen støttes opp med et kompakt sentrum, med gode gang- og sykkelforbindelser i og rundt Oasen. Bergen kommune har beskrevet at de ønsker å tilrettelegge for flere nye boliger i Fyllingsdalen. I områdeplanen som er sendt inn er det planlagt rundt 300 boliger, fordelt på 34.500 kvadratmeter.

I tillegg til boliger, planlegges det for flere kontorarbeidsplasser med en utvidelse på 12.400 kvadratmeter og flere funksjoner som service, tjenester, kultur, helse og handel fordelt på 4.200 kvadratmeter.

Les også: Citycon blir medlem i Norsk Eiendom

Parallelt med arbeidene for en ny områdeplan, har Citycon allerede investert 100 millioner kroner og gjennomført en ombygging i deler av senteret.

Opphav og kilder: Citycon

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078