23948sdkhjf

Nest års lastebil: Så var det DAF sin tur

DAFs nye generasjon lastebiler for langtransport er kåret til «International Truck of the Year 2022».

KÅRING FOR 2022: «International Truck of the Year»-juryen består av 24 journalister fra lastebil- og transportmedier i Europa.

Premissene for «International Truck of the Year» er en årlig pris til den av lastebilene som ble lansert i løpet av det foregående året, som utgjør det største bidraget til veitransporteffektiviteten. Vurderingen tar for seg teknologi, komfort, sikkerhet, kjøreegenskaper, drivstofføkonomi, miljøavtrykk og totale eierkostnader.

"XF, XG og XG⁺ setter den nye bransjestandarden innen effektivitet, sikkerhet og førerkomfort" var juryens uttalelse da prisen ble utdelt Solutrans-messen for lastebiler og transport i den franske byen Lyon nylig.

- DAF er den første lastebilprodusenten som lanserer en ny generasjon lastebiler etter de nye europeiske forskriftene for lastebilvekt og -dimensjoner, utdyper Gianenrico Griffini, som er juryformann. 

Harry Wolters, administrerende direktør hos DAF Trucks, tilegnet prisen til DAFs mer enn 12.000 ansatte over hele verden, og sier: - Laginnsats! De nye generasjonene XF, XG og XG⁺ representerer det største innovasjonsprosjektet i vårt selskaps over 90 år lange historie.

DAF jobber også med den nye XF med en hydrogenbasert forbrenningsmotorteknologi. Dette imponerte «International Truck of the Year»-juryen under en demonstrasjon i oktober, og DAF ble dermed også hedret med «Truck Innovation Award 2022». 

Kilde: DAF pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109