23948sdkhjf

Kjører krokbil: Oddgeir fra Nordfjordeid

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg skjønt at lastebil må være tingen for meg”

  • Sjåfør: Oddgeir Skeistrand
  • Bosted: Nordfjordeid
  • Kjører: Sør-Norge, men mest på Vestlandet
  • Bil: Scania R580 NextGen 2019 modell krokbil
  • Transporterer: Det meste som går på en krokbil, men mest avskjær fra fiskeindustrien
  • Oddgeir har kjørt lastebil siden 2017, og jobber nå for Ortra AS.
  • Instagram: @skeistrand1

"For meg har det alltid vært spennende med store kjøretøy, alt fra biler til traktorer og lastebiler. Det å kunne drive med det hver dag synes jeg er stas.

Bestefaren min hadde et eget firma med traktorer, og helt siden jeg fikk førerkort på traktor og kjørte traktor med henger, har jeg skjønt at lastebil må være tingen for meg. I tillegg er det veldig kjekt å se plasser som jeg ikke har vært på tidligere.

Jeg gjekk 19-ukerskurs på Kaupanger, og var lærling i Transferd. Jeg fikk den første turen min alene dagen etter jeg kjørte opp til C-lappen. Jeg kjørte en Volvo FE fra Kaupanger til Sogndal. Det var en kort tur med et lass tompaller til Nortura, men likevel veldig kjekt.

Det husker jeg var både stort og utfordrende, men veldig lærerikt og spennende.

Hos en entreprenør jeg jobbet for tidligere kjørte jeg litt maskinflytt med semi. En tur jeg hadde der kjørte jeg en Volvo EC380 med totalvekt på vel 60 tonn. Det husker jeg var både stort og utfordrende, men veldig lærerikt og spennende.

I hverdagen synes jeg det er viktig med gode kolleger som jeg kan prate med og løse verdensproblemer, men bare det å cruise avgårde med god musikk på radioen er vel så viktig. Jeg liker meg best på Vestlandet med svingete veier. Motorveier på Østlandet blir for kjedelig i lengden.

På fritiden går det mest tid med til å slappe av og lade opp til en ny dag, men jeg liker godt å være sammen med venner når muligheten byr seg."

Kilde: Tungt.no

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125