23948sdkhjf

Anleggsservice Øst AS først i verden med Dynapac CC900e

Dynapac har mottatt den første ordren på den kommende elektriske tandemvalsen CC900e.

For noen måneder siden annonserte Dynapac lanseringen av de nye elektriske valsene CC900 e & CC1000 e, en del av det nylig lanserte Z.ERA-programmet som er Dynapacs initiativ for en utslippsfri fremtid. Den elektriske valsen har siden den gang blitt nøye validert av kundene og kommer på markedet neste år.

John Espen Bokle, Country Manager for Dynapac Norge, har vært spent på mottakelsen og nå har han signert den første kunden.

Anleggsservice Øst

- Vår kunde Anleggservice Øst AS er en asfaltentreprenør i Oslo-området som har mange jobber i byen hvor det stadig oftere kommer krav om nullutslipps maskiner. De har allerede en Dynapac S100 Mix spreder i flåten, og det føles flott at de nå bestemte seg for å legge til CC900 e, forteller Bokle.

Utfordrende

For kundene er det en utfordring å møte de økende kravene, spesielt for prosjekter som krever utslippsfritt utstyr. Dynapac CC900 e er en løsning på dette problemet. I tillegg blir det trukket frem og verdsatt at den var veldig stillegående selv med vibrasjonen på.


Bilde over: Fra testing i Oslo sommeren 2021. Foto: Dynapac Norge

Oslo kommune har uttalt at i 2025 skal alle maskiner som jobber i byen være utslippsfrie.

- Når du vet det, føles det helt fantastisk å kunne tilby den elektriske Dynapac-valsen, kommenterer Bokle.

Vanlige spørsmål

Det vanligste spørsmålet er om batteriet: Hvor lenge det varer det og dets ladetid. Dynapac Norge har sett at batteriet varer mer enn en hel dag med komprimering for et asfaltreparasjonsteam. (70-80 tonn ved 40–50 mm tykkelse og fortsatt 10-20 % igjen av batteriet).

- Egentlig har vi aldri opplevd at vi gikk tom for strøm etter en hel arbeidsdag. Vi har to forskjellige ladere, 230 volt som lader batteriet på 6 timer og 400 volt lader som lader batteriet innen 1,5 timer, avslutter Bokle.

Om Dynapac CC900e:

CC900 e har en trommelbredde på 900 mm, men er også tilgjengelig som CC1000 e med en trommelbredde på 1000 mm, vekt 1,6 tonn.
CC900 e har en nominell vibrasjonsamplitude på 0,4 mm, en vibrasjonsfrekvens på 60 Hz, en statisk lineær belastning på 9,2/9,6 kg/cm og en sentrifugalkraft på 13,6 kN.
Men i motsetning til den dieseldrevne modellen som den er basert på, produserer den nye CC900 e tandem vibrasjonsvalsen null utslipp på driftspunktet.

 

Opphav og kilder: Pressemelding fra Dynapac Norge

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11