23948sdkhjf

Anleggsgruppen kjøper opp Asfalt & Betong Maskiner

God lokasjon, gode produkter og unik kompetanse har gjort ABM til en svært ettertraktet bedrift.

02 desember 2021 - Oppkjøp i anleggsbransjen: Felleskjøpet Agri har vært eier av Asfalt & Betong Maskiner (ABM) i 12 år, sommeren 2021 ble Anleggsgruppen gjort kjent med at Felleskjøpet Agri ønsket å selge aksjene i ABM. For Anleggsgruppen var dette av stor interesse da Anleggsgruppen var i gang med å se på en etablering i Midt-Norge.

Hallgeir Olsen, som er forretningsutvikler i Felleskjøpet og nåværende styreleder i Asfalt og Betong maskiner, sier dette i pressemeldingen:

- Felleskjøpet Agri er glade for at en solid aktør som Anleggsgruppen nå tar over vår eierandel i Asfalt og Betong Maskiner. Anleggsgruppen har kompetansen og bransjeerfaringen til å utvikle Asfalt og Betong Maskiner videre i årene som kommer.

Delt i hovedsakelig tre produktgrupper

1. Et av de største og viktigste er produktet Slagkraft som er spesialisert på kantklipp. Slagkraft er å se over hele Norges land på sommeren hovedsakelig med bæremaskin hjullaster eller veihøvel. Senere har de også tilføyd GreenTech som ett enklere alternativ hovedsakelig for traktor montasje, mer til park, anlegg og kommune.


Bilde over: En Slagkraft W180 på en Cat 938M bæremaskin. Foto: ABM

2. Den andre produktgruppa med stort potensiale er Imer som leverer tromler til betongbiler og blandeverk. I tillegg har ABM håndutstyr som vibrostaver og glattemaskiner (hånd- og sittemaskiner) til betong fra Lievers og Whiteman samt betongformer til restbetong.


En betongbil med trommel fra Imer levert Lie Transport. Foto: ABM

3. Den tredje produktgruppa er asfaltutstyr som asfaltcontainer, klistre/limutstyr, overflatebehandling, kokestøpe asfaltutstyr, joint sealing, blow-tacher/lappekanon og tarbox for håndlegging av asfalt. Dette er ett spekter som krever mye kunnskap, noe som ABM har mange års erfaring med. 


Bilde over: En Scania levert Veidekke med lappekanon (Schäfer Technic Blowpatcher). Foto: ABM

Flere likhetstrekk

ABM er en bedrift som har veldig mange likhetstrekk med Anleggsgruppen og Paul Håkon Endresen ser mange gode synergieffekter til samme og nye kundegrupper.

- Det gleder oss stort å bli kjent med den gode gjengen i Trøndelag, kommenterer Endresen.

Med kjøp av ABM vil Anleggsgruppen styrke sin tilstedeværelse i midt Norge og vil over en periode tilføre produktene Ammann og Bobcat inn til selskapet. ABM vil være å finne sammen med Anleggsgruppen på Vei & Anlegg 2022 i hall B stand nr B01-07.

Asfalt & Betong Maskiner:

· Lokalisert på Heimdal utenfor Trondheim
· Grunnlagt i 1986
· 9 Ansatte
·  Omsetning 2020 for ca 50 millioner kroner
· Importør av Slagkraft, Green Tech, Imer, Lievers og Whiteman, Schäfer Tecnic og Tarbox.

Anleggsgruppen:

·  Lokalisert Lier utenfor Drammen
·  Fyller 10 år i november 2021
·  15 ansatte
·  Omsetter for ca 140 millioner i 2020
·  Importør av Ammann, Bobcat og Rubble Master.

Kilde: Anleggsgruppen / ABM / Felleskjøpet Agri

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11