23948sdkhjf

Morten fra Tynset: - Amerikanerne tok det med et smil

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg skulle kjøre utstyr for militæret”

 • Sjåfør: Morten Tombre Strømsnes (aka Timian)
 • Bosted: Tynset
 • Kjører: Lokalt i Nord-Østerdalen
 • Bil: Mercedez Arocs 2019 med Müller påbygg
 • Transporterer: Kjører kombibil, og da er det alt fra septik til sandfang. Suger det som kan suges på en sånn bil. Driver også med spyling da han har høytrykk på bilen.
 • Morten tok lappen på storbil i 2014, og jobber i dag for Østerdal Miljø AS.
 • Instagram: @timian95

"Da jeg var liten var jeg ofte med å kjøre storbil sammen med venner og kjente av mamma og pappa. Det var melkebil, langtransport, tankbil og tømmerbil. Storbil har vært en del av livet mitt, og det er noe mye av grunnen til at jeg valgte å bli yrkessjåfør.

Den første turen min alene var i 2014, og den husker jeg godt. Jeg var nærvøs, men jeg måtte bare hoppe i det. Det var dagen etter oppkjøring, og jeg skulle transportere militært utstyr under en NATO-øvelse. Litt for det norske og litt for det amerkianske militæret. Det var forsinkelser hele dagen, så det var ikke mange blide folk når jeg endelig kom frem. Amerikanerne tok det med et smil, for det var jo en fredag.

Den gang kjørte jeg for Leiv Sand Transport i Levanger, hvor jeg startet som lærling og kjørte langtransport frem til mai 2021 da jeg byttet jobb.

Det har vært mange spesielle opplevelser  i hverdagen min som yrkessjåfør, så det kommer til å ta en hel dag hvis jeg skal begynne å fortelle om dem.

En tur jeg husker godt er fra første gangen jeg skulle kjøre til Bergen. Med citytralle fullastet med vinduer som skulle leveres til privatpersoner. Jeg er glad jeg hadde med meg farfar på denne turen. Det er greit å ha med en som er kjent og vet hvor man skal kjøre. 

Det viktigste for meg i hverdagen er å kunne hjelpe kundene våre med de problemene og utfordingene de har. Det gjelder å stille opp og bistå. Et smil og en takk er nok for å gjøre dagen min bra.

Jeg liker nok aller best å kjøre vestover fra Tynset, det er det ingen tvil om. Tenk deg over fjellet med høstfarger og snø på toppene, og solnedgangen i ryggen.

På fritiden synes jeg det er deilig å finne frem fiskestanga. Det er terapi etter en lang arbeidsuke."

  Kilde: Tungt.no

  KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

  Kommenter artikkelen
  Tips redaksjonen
  Anbefalte artikler

  Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

  Send til en kollega

  0.094