23948sdkhjf

Veidekke bygger boliger for Ferd på Ensjø

Ferd Eiendom har inngått en totalentrepriseavtale med Veidekke om bygging av boligprosjektet Humlehagen på Ensjø i Oslo.

Prosjektet skal miljøsertifiseres og tilrettelegger for gode bokvaliteter både for mennesker og humler. Kontrakten er verdt 393 millioner kroner.

- Vi er stolte og glade for vi er i gang med selve byggingen. Dette er også startskuddet for det siste prosjektet som gjenstår for oss på Ensjø, sier boligutviklingsdirektør Anders Holmlund i Ferd Eiendom.

Humlehagen ligger i Gladengveien på Ensjø, med direkte tilknytning til Tiedemanns¬byen hvor Ferd Eiendom i samarbeid med partnere har utviklet 1200 boliger. Sosiale møteplasser står sentralt i prosjektet, og gårdsrommet skal bygges ut med veksthus, pergola og eget sykkelskur med sykkelvask og mulighet for enkle servicejobber. Prosjektet består av 133 leiligheter og ni rekkehus, og over halvparten er allerede solgt. 

- Veidekke har ambisiøse klimamål, derfor passer det svært godt for oss å jobbe med Ferd Eiendom som vi opplever langt framme i skoene på bærekraft og miljøvennlige valg. Vi har jobbet grundig sammen helt fra starten om hvordan vi kan ta ned klimagassavtrykket, og vi håper jo at dette er starten på et langt, godt og bærekraftig samarbeid, sier avdelingsleder Kaare Gilhus i Veidekke Bygg Oslo.

- Ferd Eiendom tar både bokvalitet og bærekraft på alvor. Biologisk mangfold er viktig, og her i Humlehagen har vi hatt ekstra søkelys på humlene. Vi vil bidra med det vi kan for å tilrettelegge for humlevennlig beplantning, og det blir humlekasser, veksthus og plantekasser beboerne kan benytte til egen dyrking, avslutter Holmlund. 

Prosjektet skal sertifiseres etter BREEAM-NOR og tar sikte på sertifiseringsnivå «very good». Byggearbeidene har startet opp, og planlagt ferdigstillelse er rundt årsskiftet 2023/2024.

Opphav og kilder: Veidekke

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078