23948sdkhjf

Marte fra Stjørdal: - Den mestringsfølelsen, den var ubeskrivelig!

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg hadde høy puls og var skikkelig nervøs”

  • Sjåfør: Marte Damli
  • Bosted: Stjørdal, kommer fra Løkken Verk
  • Kjører: Trøndelag
  • Bil: Volvo FH5 krokbil
  • Transporterer: Containere fra gjenbrukstorg, så alt av avfall som kommer inn på torgene.
  • Marte har kjørt lastebil i to og et halvt år, og kjører for Børstad Transport AS på Stjørdal.
  • Instagram: @marte_damli

“Jeg vet ikke helt hvorfor jeg endte opp som yrkessjåfør. Jeg er egentlig utdannet agronom, men plutselig fikk jeg for meg at det var å kjøre lastebil jeg ville begynne med. Jeg søkte meg inn på Ole Vig videregående skole i Stjørdal, og gikk 19 ukers kurs der. Jeg var lærling hos Børstad Transport AS, som jeg i dag kjører for.

Jeg husker godt første gang jeg skulle kjøre oppdrag. Det var innhenting av avfall fra kunder i Trondheim, og jeg var veldig nervøs. Jeg hadde aldri gjort dette alene, og var redd for at jeg skulle gjøre noe feil. Jeg kjørte en toakslet skapbil, med baklift. Avfallet skulle fraktes til Børstad i Stjørdal, der vi har avfallslager for farlig avfall. Oppdraget gikk helt greit. Det var snille og tålmodige kunder, og gode kollegaer å spørre om råd og tips.

- Det er viktig å ha et smil på munnen

Men jeg husker kanskje spesielt godt den første gangen jeg kjørte bil og henger på over 50 tonn alene. Jeg hadde lastet opp metallcontainere, og skulle frakte disse fra Levanger til Hommelvik. Så startet det å regne og temperaturen var minus fire grader. Da jeg skulle kjøre ut på E6 i rushtiden ble jeg stående.  Jo mer gass jeg ga, jo mer skled jeg bakover. Skal si jeg hadde høy puls og var skikkelig nervøs. Men tenkte at jeg bare måtte holde hodet kaldt i den situasjonen. Jeg slengte på en kjetting, og klarte å komme meg ut på E6. Den mestringsfølelsen, den var ubeskrivelig!

I hverdagen som yrkessjåfør er det for meg viktig å ha et smil på munnen. Det gjør dagene så bra. Man blir stort sett møtt med smil tilbake, så det blir motivasjon i hverdagen.

Ute på veien trives jeg veldig godt i Trøndelag, men jeg tar gjerne en tur sørover også. På fritiden blir det mye tid i stallen, da jeg har hest.”

Kilde: Tungt.no

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.063