23948sdkhjf

Bedriftsendring: Holene i Hafslo reetablerer seg nå

- Første lass ut i dag, opplyser Frank Holene.

TUNGT OG ØKONOMI: Det var i forrige uke vi kunne notere at det var åpnet konkurs i foretaket HLN Transport AS i Hafslo.

- Det stemmer, bekrefter daglig leder og majoritetseier Frank Holene på telefon til Tungt.no. Konkursåpningen er såkalt oppbud, som betyr at bedriften selv har måttet ta dette skrittet.

Etter det Tungt.no erfarer har driften i selskapet, som før en nylig navneendring het TH Holene A/S, vært god de siste årene, mens det er gjeldsgraden som har vært for tøff for likviditeten.

Tok grep i 2019

- Ja, vi har gode kunder og gode sjåfører. Det var spesielt underskuddet i 2019 på nesten to millioner kroner som ble tøft. Selv om vi allerede da tok grep som ga overskudd i 2020, var ikke det tilstrekkelig, forklarer Frank Holene.

Holene er et  tradisjonsrikt transportnavn i gamle Sogn og Fjordane, med historie tilbake til 1936. Holene-konsernet består i 2021 av fire ASer, og det altså er kun dette ene det er meldt oppbud for.

HLN Transport, tidligere TH Holene, ble etablert som AS i 1988, og noterte i 2020 en omsetning på 25 millioner kroner, og med et forsiktig overskudd før satt på 115.000 kroner.

Ser lyst på ny, tilpasset drift

- Det er ekstra tungt med en slik hendelse rett før jul, men vi jobber nå intenst med å få driften i gang igjen, opplyser Frank Holene.

- Transportbransjen er uansett en tøff sektor og en kamp hver dag, men vi har med oss gode kunder og sjåfører, og vi har skalert driften til et nivå vi er sikre på at vi kan håndtere fremover. 

Nytt bedriftsnavn er i skrivende stund ikke endelig avklart med Brønnøysundregistrene.

Kilde: Brønnøysundregistrene, Tungt.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094