23948sdkhjf

Oslobygg bygger nye Valle Hovin stadion

Oslobygg KF har inngått kontrakt med Håndverkskompaniet for bygging av ny kunstis-flate på Valle Hovin stadion.

Isflaten er på 10.690 m2, og består av 400 meter for hurtigløp på skøyter, en bandybane innenfor ovalen, og tribune med plass til 1.500 tilskuere. Valle Hovin stadion er planlagt ferdigstilt til sesongen 2023/24.

Tilbudet skal forbedre aktivitetstilbudet på is – spesielt for hurtigløp i Oslo og omegn. Den nye stadion skal flyttes litt mot vest – og klargjøres for en eventuell fremtidig ishall. Det skal også etableres tilknytning til gang‐ og turveiforbindelser i nærområdet.

- Dette gleder vi oss til å komme i gang med, Valle Hovin stadion betyr noe ekstra for skøytesporten, vi starter med forberedende arbeider på ny-året og planlegger for rivestart medio februar, forteller administrerende direktør i Oslobygg, Eli Grimsby.

Sambruk og gjenbruk

Det er lagt opp til sambruk med arealer og funksjoner i Vålerenga stadion. Teknisk- og varmeveksler-rom under banene skal gjenbrukes og rehabiliteres med moderne prosesskjøling og andre tekniske anlegg, med mål om kostnadsoptimale, energieffektive og miljøriktige løsninger.

- Vi gleder oss til å komme i gang med et spennende prosjekt for Oslobygg KF, hvor vi kan utnytte og videreutvikle den gode kompetansen vi gjennom flere år har opparbeidet oss på idrettsanlegg generelt og kunstisbaner spesielt. Prosjektet passer bra for oss og vi ser frem til det beste samarbeid om oppgaven med alle involverte, sier daglig leder Sivert Varvin i Håndverkskompaniet AS.

For å optimalisere fremdrift på byggeplass planlegges det å installere en egen battericontainer for hurtiglading av den elektriske maskinparken.

Kontrakt og arbeidets omfang

  • Totalentreprise
  • Rivning eksisterende isflate
  • Rehabilitering av tekniske rom
  • Ny isflate
  • Driftsteknisk område ved isbilgarasje
  • Uteområder inkl. teknisk infrastruktur
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Tung ladeangst dempes litt på mandag, stasjon åpner på kaia i Oslo
Bemanningsbransjen: Blir pålagt godkjenningsordning
Veidekke og ungdommen: Rekordmange ønsker å bli lærlinger
Bodø kommune: Brukte 150.000 på opplæring - sparte 600.000 på mindre skader
Viking kjøper Nordens første helelektriske flakvogn
Messekalender 2023: Utsolgt - Storåstreffet i Trøndelag blir fylt til randen med lastebiler
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094