23948sdkhjf

Braathen Landskapsentreprenør og Doosan: Kjøpte to av verdens første

Braathen Landskapsentreprenør har kjøpt to av de første Doosan helelektriske hjulgraverne her til lands. De har byggenummer 4 og 5 på verdensbasis.

Den første Doosan’en leveres fra Rosendal Maskin til Braathen Landskapsentreprenør i Ytre Enebakk i romjulen. Den andre er på plass i februar. Det forteller en fornøyd Kai Vegar Østnes, som er avdelingsleder infrastruktur i Braathen Landskapsentreprenør.

Ideelle for oss

– Vi ser disse hjulgraverne som ideelle i VA- og grøftejobbene våre, sier Østnes. Han opplyser at samlet investering er på drøye 13 millioner kroner. Enova er inne med støtte på 1,5 millioner.

Hjulgraverne produseres i Sør-Korea, bygges om til el i Nederland og klargjøres med diverse ekstrautstyr hos Rosendal Maskin.

– De går rett ut i produksjon hos oss.

Ikke bekymret

Doosan DX 165w er bygd for ren batteridrift, og Braathen Landskapsentreprenør vil sørge for mobil hurtiglading på enkelte anleggsplasser og bruke stedlige lademuligheter på andre.

– Maskinene skal kunne gå i inntil åtte timer, men det gjenstår å se, særlig når det er kaldt, smiler Østnes.

– Men vi er definitivt glade for å få de to hjulgraverne i stallen, og er ikke spesielt bekymret for driftstiden. Vår erfaring med nullutslippsmaskiner og -biler er gode, melder Østnes.

Doosan DX 165w

* 18 tonn hjulmaskin.

* Ombygde maskiner fra Staad i Nederland.

* 2 utskiftbare batterier fra Webasto

* Batteri: 280 kWh.

* Driftstid: 8 timer middels belastning.

* Man kan bytte batterier; lade ett batteri og bruke det andre i maskinen.

 

 

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078