23948sdkhjf

To milliarder kroner: Tidenes investeringsløft for fylkesvegnettet i Troms

I desember vedtok Troms og Finnmark fylkeskommune et sårt etterlengtet løft for fylkesvegnettet i Troms.

Fylkesrådet vil i kommende fireårsperiode gjennomføre tidenes investeringsløft for fylkesvegnettet i Troms, skriver Troms og Finnmark fylkeskommune på sine nettsider.

Satsingen skal gi et vegnett tilpasset dagens og fremtidens tungtransport og sikre fremkommelighet for næringsliv og befolkning.

Det legges til grunn at reinvesteringen på to milliarder kroner vil gi 1100 km oppgradert veg.

– Den 12.desember vedtok vi et historisk løft for fylkesvegnettet i Troms. Dette løftet vil øke standarden betydelig og sørge for trafikksikre forhold for folk som ferdes på vegene våre, forteller Agnete Masternes Hanssen (Ap), fylkesråd for samferdsel.

Fylkesråd Masternes Hanssen (Ap) understreker at det nå er viktig at staten følger opp sine lovnader om et forpliktende nasjonalt etterslepsprogram for fylkesvegene.

- Nå må regjering og Storting følge opp. Dette kommer til å koste, men det er høyst nødvendig for å ivareta vegnettet vårt.

- Vi må endre ressursbruken fra «nød-reparasjoner» til permanente, bærekraftige utbedringer. Det skal holdes fokus på strekningsvise utbedringer slik at vi til slutt kommer i mål.

Fylkestinget vedtar gjennom reinvesteringsbudsjettet å forskyve Langsundforbindelsen til 2025, der prosjektering av Langsundforbindelsen (samt KS2) innarbeides i budsjettet fra 2025. De sparte kapitalutgiftene fra Langsundforbindelsen brukes til delinndekning av reinvesteringsprosjektet. Reinvesteringstiltak i Karlsøy kommune skal derfor prioriteres tidlig.

– Karlsøy har et stort etterslepsbehov på fylkeveiene i kommunen. Reinvesteringstiltak i Karlsøy kommune skal derfor prioriteres tidlig, avslutter fylkesråd for samferdsel, Agnete Masternes Hansen (Ap).

Opphav og kilder: Troms og Finnmark fylkeskommune

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
STILLINGSARENA
Gå til stillingsoversikten
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Pon Equipment Norge har fått ny sjef: Ole-Petter Holene (46)
Scania Winter 2023 - tid for omstilling
Veidekke: Bygger enda flere boliger på Lillestrøm
Tyveriraidene: Krise på mandag, fikset på torsdag - kostnad over 300.000 kroner
Volmax og E18 Truckcenter: Tungbilverksted er oppkjøpt
Andre Nordiske Medier
Metal Supply NO
PlastForum NO
Maskinregisteret

Send til en kollega

0.093