23948sdkhjf

Bestilte fire nye Sandvik-rigger

Rental.One og Sandvik inngikk rett før jul avtale om levering av Sandvik overjords rigger.

Rental.one inngår ny avtale med Sandvik om kjøp av overjords borerigger.  Dette kommer som en oppfølging av tidligere inngått avtale om levering av to- og tre boms tunnelrigger.

I første omgang er det snakk om rigger som skal leies ut til Risa. Men videre er det en plan om å levere rigger som også skal leies ut på det eksterne markedet. Eksisterende riggpark består i hovedsak av Epirock rigger, men disse vil fortløpende bli byttet ut med Sandvik rigger, står det i pressemeldingen.

Fire rigger

Riggene som nå er bestilt er 2 stk Sandvik DX600R (Radiorigg). En med standard HL650 hammer på 17,5 KW og en med RD520 høyfrekvent hammer på 20 KW og 75 Hz. Begge beregnet på hullområdet 2,5 – 4’’. Neste radioriggen er en Sandvik DX800R. Det er i bunn og grunn samme rigg som DX600R men med større kompressor og HF820 hammer på 23 KW og dekker hullområde 3 – 5’’. Siste riggen i denne bestillingen er den velkjente arbeidshesten DX800. Samme som DX800R men med hytte.

- Vi er veldig glade og takknemlige for at Rental.One valgte oss som samarbeidspartner når de satser på borerigger for utleiemarkedet i tillegg til eget bruk, sier salgssjef overjordsrigger i Sandvik, Tor Arne Rønningen.

- Dette er et ledd i en positiv utvikling i forhold til vår satsning på rigg og det gode samarbeidet vi har med Sandvik, sier daglig leder Kjetil Friestad i Rental.one

Opphav og kilder: Pressemelding fra Sandvik Mining and Rock Solutions

Kommenter artikkelen

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.047