23948sdkhjf

Felleskjøpet 2021: Ble markedsleder med 22,9 prosent

Omsetningen på maskinsalget øker og bruktmarkedet er blomstrende for Felleskjøpet.

Felleskjøpets salgssjef i maskin-divisjonen, Anders Meland, oppsumerer 2021 slik:

- 2021 ble et godt år for Felleskjøpets maskindivisjon. På tross av mange koronarestriksjoner gjennom store deler av året og et fallende totalmarked i Norge for andre året på rad, ble vi markedsledere i 2021 med en markedsandel på 22,9 prosent. Det er vi stolte av og bak resultatene  ligger det en stor innsats fra våre ansatte. Konkurransen er tøff i markedet og salgene krever god oppfølging av kundene. 

615 stk John Deere

John Deere ble markedsleder i 2021 og det ble registrert totalt 615 traktorer fra John Deere. Det er en økning på 127 registreringer fra året før og over 100 registreringer flere enn nummer to på listen (MF). John Deere 6155R var den traktoren med flest registreringer med 152 maskiner og nummer to ble John Deere 6120M med 142 registrerte maskiner.  

- I tillegg til bonden, som alltid har vært vår kjernekunde, har vi i 2021 satset mot entreprenør- og anleggsbransjen. Vi er spesielt stolte av at vi fikk verdenslansere den nye 6R-serien fra John Deere på Agroteknikk i november. Den nye serien består av traktorer skreddersydd for entreprenør- og anleggsbransjen, og det er fantastisk å se mottagelsen den allerede har fått, forklarer Meland (bilde til høyre).

Økte på maskinomsetning

- Som sagt har markedet vært tøft i 2021 med stor konkurranse og nedgang i totalmarkedet for traktor. På tross av dette har vi lyktes godt å økte i tredje kvartal omsetningen på maskin med 14% sammenlignet med året før, som også var et tøft år.

(De totale tallene for 2021 er per nå ikke klare og blir rapportert med årsresultatet til Felleskjøpet Agri 17. februar 2022.)

Pandemiutfordringer

Pandemien har også gitt utfordringer med leveranser av både maskiner, komponenter og deler. God kundedialog og planlegging har derfor vært viktig både i nysalg og med service og reservedeler. Dette krever mye og har vært utfordrende. Vi har hatt godt med maskiner på lager i perioder og det har hjulpet oss. 

Blomstrende bruktmarked

- På grunn av økte priser har bruktmarkedet vært blomstrende den senere tiden. Vi har satset mye med eget bruktsenter og leasing de siste årene. Dette har også gitt gode resultater gjennom 2021, avslutter Meland.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093