23948sdkhjf

Nordic Crane-ansatt ble oppsagt, nå saksøker han arbeidsgiveren

Mannen hadde arbeidet hos Nordic Crane i Fredrikstad siden 1998. I 2002 ble han utsatt for en arbeidsulykke, og ble erklært 50 prosent ufør. Han arbeidet derfor deltid. Så kom oppsigelsen.

Den tidligere ansatte mener seg usaklig oppsagt og krever både oppreisning og jobben tilbake, skriver Fredriksstad Blad (FB).

Nå kommer saken opp for Fredrikstad tingrett. Mannen har hele tiden hatt et ønske om å beholde deltidsjobben han har hatt etter arbeidsulykken i 2002.

Ønsker ikke deltid

Nordic Crane på sin side ønsker å gå bort fra deltidsstillinger og begrunner dette blant annet med «selskapets behov og ansvar for forsvarlig drift og derav nødvendig omorganisering», skriver avisa videre.

Mannen mener fortsatt at oppsigelsen var usaklig og har ingen ønsker å proserede saken i media. Mannens advokat mener imidlertid at det ikke var grunnlag for oppsigelse på grunn av nedbemanning, og stiller også spørsmålstegne ved selve oppsigelsesprosessen.

Har lagt til rette

Nordic Crane har ikke overraskende et annet syn på saken. I rettsdokumente går det fram fra deres side at «retten må ha klart for seg at arbeidsgiver har tilrettelagt for [arbeidstageren] i over 20 år etter arbeidsulykken i 2002». Nordic Crane mener dessuten å ha strukket seg langt i sakens anledning.

Heller ikke Nordic Cranes advokat ønsker å uttale seg til media før rettssaken tar til.

Opphav og kilder: Fredriksstad Blad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096