23948sdkhjf

Lastebilkonvoy i dag - fra Tusenfryd til Grønlia Oslo Havn

OG: Det er for elektriske lastebiler! Og gassbiler også da.

TUNGT OG FOSSILFRITT: Er du på Oslo-traktene i dag, se opp for en perlerad med elektriske lastebiler og gassbiler fra Braaten landskap, Schenker, Posten, Becker, Oslo Havn ASKO TRANSPORT og ASKO øst.

Kortesjen går ca kl. 11.30. Og blir filmet med drone.

Det er Oslo og Viken som sammen inviterer til en markering i et område hvor det planlegges etablering av hurtigladere til tunge kjøretøy.

For regionens klimaambisjoner er høye: Oslos mål er å bli en tilnærmet nullutslippsby i 2030, og Fylkesrådet har som mål at Viken skal bli et nullutslippssamfunn: klimagassutslippene fra Viken skal reduseres med minst 80 prosent innen 2030. 

- Nettopp derfor har Oslo og Viken, med viktig hjelp av klimasatsstøtte fra staten, bestemt oss for å slå kreftene våre sammen! skriver Biogass Oslofjord i en pressemelding.

- Samarbeidet vårt er både viktig og slagkraftig fordi store deler av transportbransjen knyttet til Østlandet opererer i nettopp Oslo og Viken.  Vi vet at det er mange fordeler og økonomiske muligheter for bedriftene å gå over til el, hydrogen og biogass, men vi vet også fra tett dialog med transportbransjen at det er en mangel på kunnskap om eksisterende og fremtidige klimavirkemidler, støtteordninger og krav. 

Arrangøren lover at ny nettside lanseres i dag 19. januar - vi vil jobbe tett med bransjen og nettverket fremover. 

Kilde: Biogass Oslofjord

KLIKK for alle artikler i Tungt og fossilfritt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109