23948sdkhjf

Vestlandskonflikt fra 2019: Nå heves kontrakten

Veien skulle stått ferdig i 2019 - nå velger Vestland fylkeskommune å heve kontrakten med entreprenøren på veiprosjektet i Hjellestadveien i Bergen.

TUNG KRANGEL: Diskusjonen og bakgrunnen for hevingen av kontrakten går på kvaliteten på deler av veianlegget, skriver Vestland fylkeskommune på sine nettsider.

I 2017 ble det klart at det svært etterlengtede prosjektet med å utbedre deler av Hjellestadveien og å bygge ny gang- og sykkelsti ble gitt til Lemminkainen Norge AS (senere YIT).

Men i 2019 stanset prosjektet opp i en konflikt mellom byggherre og entreprenør hvor entreprenøren blant annet krevde 30 millioner kroner av datidens byggherre Statens vegvesen.

Saken stod på tungt i oktober 2019: Stoppet til de fikk betalt

Prosjektet har en historie med problemer og hyppige utskiftninger av personell og på lederplass kritiserte Fanaposten i 2019 datidens byggherre Statens vegvesen i relativt friske ordlag hvor blant annet flere av naboene tok et kraftig oppgjør med byggherren.

Les også: Planlegger å legge ned i Norge

Hever kontrakten

Vestland fylkeskommune har altså valgt å heve kontrakten med entreprenøren.

- Veien skulle stått ferdig i 2019, men det har vi dessverre ikke klart å få til. Nå er vi interessert i å få ferdig veien så fort som mulig, sier Dina Lefdal, andelingsdirektør i Vestland fylkeskommune.

- Om og når det blir eventuelt lyst ut en ny kontrakt, må vi komme tilbake til, forklarer Silje Christine Alvsaker i Vestland fylkeskommune.

Prosjektet er en del av Miljøløftet, som er navnet på byvekstavtalen for Bergen og omegn. Den oppgraderte veien skal gi bedre fremkommelighet for kollektivtrafikk og annen transport. I tillegg til ny vei kommer et omfattende VA-arbeid i samarbeid med Bergen kommune.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095