23948sdkhjf

Imponerende HMS-resultater: En million arbeidstimer og null skadefravær i 2021

Det er den store byggherren og eiendomsutvikleren Aspelin Ramm som melder at skadefraværet på selskapets byggeplasser i fjor var null.

HMS ELLER SHA? Av gammel vane skriver vi HMS, men Aspelin Ramm kaller det SHA, for sikkerhet, helse og arbeidsmiljø.

Uansett definisjon og betydning snakker resultatet for seg selv: Med 993.212 arbeidstimer på Aspelin Ramms byggeplasser i 2021 var samtlige uten skadefravær.

– Entreprenører, prosjektledere, byggeledere, SHA-koordinatorer og alle andres innsats ute på byggeplass er viktigste årsak til denne gode trenden, sier Trond Erik Sveen, prosjektdirektør i Aspelin Ramm. 

Aspelin Ramm jobber målrettet med tydelige krav til leverandører, opplæring av egne ansatte og løpende engasjement underveis i byggeprosjektene.

Risikoforhold vurderes, analyseres og dokumenteres i en egen SHA-plan i forkant av hvert prosjekt, og entreprenørens SHA-arbeid følges aktivt opp i byggeperioden.

Som byggherre skal Aspelin Ramm bidra til å forsterke sikkerhetsarbeidet som entreprenøren gjør i prosjektene.

– Ser vi noe ute på byggeplass eller i rapporteringen som gir grunn til bekymring ber vi om tiltak, sier Sveen, med honnør til samarbeidspartnerne.

– I Aspelin Ramms byggeprosjekter skal alle komme trygt hjem etter endt arbeidsdag, enten de er ansatt hos oss eller jobber for noen av våre leverandører.

Opphav og kilder: Aspelin Ramm

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109