23948sdkhjf

Går alt etter planen kan Brøndbo starte i mars

Trøndelag fylkeskommune har inngått kontrakt med Brødrene Brøndbo AS om bygging av gang- og sykkelveg på strekningen Litj-Tyldum og Skarland på fylkesveg 17.

Ny sykkelveg på Høylandet i Trøndelag fylkeskommune: 

Går alt etter planen starter byggingen av ny gang- og sykkelveg på fylkesveg 17 i Høylandet i mars skriver fylkeskommunen på sine nettsider etter å ha inngått kontrakt med Brødrene Brøndbo AS om bygging av gang- og sykkelveg på strekningen Litj-Tyldum og Skarland på fylkesveg 17.

Brødrene Brøndbo AS med base i Skage i Namdalen eies av Odd Erling Brøndbo og hadde i 2020 en omsetning på 34 millioner kroner og 12 ansatte.

Ferdig i juni 2023

Kontrakten har en verdi på 21,9 millioner kroner og omfatter blant annet bygging av ca 2800 meter gang- og sykkelveg og omlegging av ca 400 meter fylkesveg. Arbeidet skal være ferdig i juni 2023.

Forlenger dagens gang- og sykkelveg

I sentrum av Høylandet finnes det allerede en gang- og sykkelveg. Denne skal forlenges i begge retninger. Det skal bygges én strekning sør for sentrum, på vestsiden av fylkesveg 17, og én strekning nord for sentrum, på østsiden av fylkesveg 17.

Det er på strekningen i sør at fylkesvegen må flyttes noe for å få plass til gang- og sykkelvegen. I prosjektet inngår arbeidsoperasjoner som for eksempel graving, fylling, sprenging, asfaltering og nye lysmaster. Deler av strekningen bygges på grunn med geotekniske utfordringer.

Håper å starte i mars 2022

I starten av februar 2022 er det planlagt samhandlingsmøte mellom byggherre og entreprenør. Senere vil det bli utarbeidet plan for arbeidsvarsling og trafikkavvikling som må være godkjent før arbeidet kan starte.

- Vi regner med det ordner seg raskt og at vi kan starte arbeidet i løpet av mars måned, sier byggeleder Eirik Norum.

Kilde: Trøndelag fylkeskommune

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062