23948sdkhjf

Menneskene på veien: - Jeg har forelsket meg i dette yrket

MENNESKENE PÅ VEIEN
“Jeg tok lappen på lastebil for å hjelpe til”

  • Sjåfør: Cato Kvalheim
  • Bosted: Bærum
  • Kjører: Primært på Østlandet
  • Bil: Scania R500 tankbil
  • Transporterer: Drivstoff
  • Cato har kjørt lastebil i 13 år, og jobber for Driv Energi AS.
  • Instagram: @tankbilmannen

“I 2008 hadde jeg nylig bestått fagprøven som murer, men når finanskrisen slo inn begynte transportforetaket i familien å slite. Så jeg tok lappen på lastebil for å hjelpe til. Siden da har jeg forelsket meg i yrket.

Jeg husker godt dagen da jeg skulle kjøre mine første oppdrag alene. I likhet med samtlige tungbilsjåfører så tror jeg at jeg hadde høy puls, og var nære på å måtte bytte undertøy. Jeg hadde planlagt å ha høy musikk og kose meg, men så ble det en dag uten stereo på, og trolig ekstra stive skuldre.

En av de beste opplevelsene jeg har hatt som yrkessjåfør var første gang jeg havnet ordentlig på glattisen. Jeg husker at jeg var super stresset, og livredd for å gjøre noe feil. Etter mye pusting og pesing så fikk jeg lagt på kjetting på det ene drivhjulet, og klarte å komme meg ut av situasjonen med både bil og meg selv i behold.

I dag hadde jeg nok hatt hvilepuls under hele operasjonen, og trolig lagt på kjetting lenge før, men jeg husker hvor utrolig deilig følelse det var å ha overvunnet problemene.

I hverdagen er forutsigbarhet alfa omega. Det er viktig at ting er i orden, både arbeidsgiver og utstyret jeg bruker, og det føler jeg at det virkelig er hos Driv Energi.

Jeg trives veldig godt med kjøring på østlandet, men det er definitivt bedre å kjøre i distriktene enn i bykjernene. Norge har vakker natur på landet.

På fritiden så har jeg en artistkarriere, som kan sjekkes ut på instagramprofilen @candremusic.”

KLIKK for alle artikler i Menneskene på veien.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.143