23948sdkhjf

Brubakken: XCMG-lifter til Liftgruppen

Liftgruppen blir eneimportør av bom- og sakselifter fra kinesiske XCMG.

Liftgruppen, som siden 2019 er Brubakkens liftvirksomhet, skal fokusere på sakse- og bomlifter, både som elektrisk og med fossilt drivstoff fra XCMG. På sakseliftene er det snakk om arbeidshøyder mellom 5 og 20 meter og bomlifter på opptil 60 meter.

- Vi blir eneimportør av XCMG-lifter og første forsendelse kommer nå i midten av februar, forklarer leder i Liftgruppen Arne Jørgensen, til Anleggsmagasinet.

Om Liftgruppen:

Siden januar 2019 har Brubakkens liftvirksomhet vært separert fra truckvirksomheten i egen divisjon med egen ledelse og virksomhetsstruktur. Brubakken AS har vært forhandler og utleier av maskiner, utstyr og tjenester siden firmaet ble etablert i 1956.

Fra januar 2021 Liftgruppen neste skritt og etablerte Liftgruppen AS og Liftgruppen AB. Dermed har Liftgruppen virksomhet i Norge og Sverige og er spesialisert på salg, service og deler til lift og har fokusert på Omme, Versalift og JLG,

OM XCMG:

Xuzhou Construction Machinary Group (XCMG) ble grunnlagt i 1943, og er en av verdens største produsenter av lifter, anleggs- og industrimaskiner. Faktisk så er de ranket som nummer tre etter Komatsu og Caterpillar i den såkalte Yellow Table publisert av KHL Group:

Topp 10 produsenter av anleggsmaskiner:

Caterpillar: $24.8 billion
Komatsu: $19.9 billion
XCMG: $15.1 billion
Sany: $10.9 billion
Zoomlion: $9.4 billion
John Deere: $8.9 billion
Volvo CE: $8.8 billion
Hitachi: $8.5 billion
Liebherr: $7.8 billion
Doosan Infracore: $7.1 billion

Opphav og kilder: Liftgruppen / KHL Group

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062