23948sdkhjf

STILL utvider med mobile roboter

Autonome mobile roboter (AMR) blir stadig mer populære og nå kan også den tyske truckprodusenten STILL tilby slike.

STILLs nye ACH-serie vil få sin publikumspremiere på den store internasjonale logistikkutstillingen LogiMAT som avholdes i Stuttgart fra 31. mai til 2. juni.

Til rene horisontale transporter er en liten autonom mobil robot (AMR) i mange tilfeller et godt alternativ til større og mer komplekse autotrucker (AGV). Ved henting og levering av last krever en AMR bare omtrent halvparten av plassen som en manuell gaffeltruck trenger og sammenlignet med en AGV kan også kjørebanene være smalere og de trenger 30 prosent mindre tid per henting og levering enn slike, opplyser STILL. Andre fordeler sammenlignet med AGV er lavere anskaffelses- og driftskostnader, i tillegg til enkel integrasjon i eksisterende miljøer. Kombinert med god skalerbarhet og høy sikkerhetsstandard mener STILL at ACH-serien vil være en god start på automatisering innenfor mange bransjer.

Produseres av Quicktron

Den nye ACH-serien består av tre modeller: ACH 06 måler 956 x 730 x 240 mm, har en lastekapasitet på 600 kilo og en maks kjørehastighet på 1,5 m/s.

ACH 10 og ACH 15, med lastekapasitet på henholdsvis 1.000 og 1.500 kilo, måler begge 1182 x 832 x 260 mm og har en maks kjørehastighet på 1,2 m/s. Alle drives av et Li-ion-batteri og AMR-ene dokker automatisk til en ladestasjon ved behov.

De produseres av Quicktron og er et resultat av et strategisk partnerskap som KION Group inngikk med denne kinesiske AMR-produsenten i fjor. Foruten å bli brandet og solgt som et STILL-produkt inngår de også i porteføljen til både Linde (C-MATIC) og til Dematic.

Kilde: STILL, Quicktron, Linde, Dematic

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094