23948sdkhjf

Lyser ut totalentreprise: Ny rv.41 Timenes-Lauvåsen

Statens vegvesen planlegger å bygge ny rv. 41 med gang- og sykkelvei fra Timeneskrysset til rundkjøringen til Lauvåsen og videre til Hamresanden og et stykke i retning Kjevik flyplass.

Entreprenøren som vinner kontrakten får ansvar for en totalentreprise som omfatter både prosjektering og bygging av veianlegget.

Dette er snakk om ny rv. 41 mellom Timeneskrysset fra E18 (øst for Kristiansand) og rundkjøringen til Lauvåsen. Dette blir en om lag 12 meter bred tofelts vei med midtdeler og midtrekkverk. Parallelt med vegen vil det også bygges ny gang- og sykkelvei. Gang- og sykkelvegen fortsetter forbi Lauvåsenkrysset og videre til Hamresanden, etter det fortsetter også 2-felts vegen med midtdeler et lite stykke i retning Kjevik flyplass

- Når vi nærmer oss Hamresanden, ved Grovika, må dagens vei flyttes litt utover, retning sjøen, slik at vi får plass til gang- og sykkelveg på innsiden. Det blir derved sammenhengende gang- og sykkelvei fra Timeneskrysset til Hamresanden, sier byggeleder Janicke Nicolaisen.

Totalentreprise med prekvalifisering

- Vi har nå sendt ut konkurransegrunnlaget slik at vi kan få inn tilbud fra entreprenører som ønsker å bygge de planlagte tiltakene, forteller byggeleder Anne Janicke Nicolaisen. 

Det vil bli en totalentreprise, dette betyr at entreprenøren både skal prosjektere og bygge de planlagte tiltakene. 

Tre firmaer blir prekvalifisert

Det er også en prekvalifiseringsprosess i anbudet, det vil si at tre firmaer vil gå videre i prosessen, deretter vil Statens vegvesen forhandle med disse helt til vi finner fram til det beste tilbudet, forteller Nicolaisen.

Det er forventet byggestart i september 2022. Hele prosjektet er forventet å stå klart sommeren 2024.

Kilde: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Anbud oppdrag kontrakter.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.079