23948sdkhjf

Bravida med Q4-rekorder

Konsernsjef Mattias Johansson forteller om økt ordreinngang på 41 prosent og en forbedret EBITA-margin på 6 prosent. Det betyr rekordhøy ordrereserve.

GODE TALL: Omsetningen for hele året 2021 har riktignok går noe ned, men Bravida-sjefen er svært fornøyd med utviklingen i årets siste kvartal.

Ordreinngangen var veldig sterk på slutten av året, noe som har medført at vi har en betydelig ordrereserve, sier administrerende direktør i Bravida Norge, Tore Bakke, i en kommentar til tallene for den norske virksomheten. 

– Året sett under ett oppsummerer jeg med at vi har klart en bra marginforbedring selv om volumet på prosjektsiden ble redusert. Ordrereserven har bygget seg opp, noe som indikerer at volumet igjen vil øke de kommende kvartalene. Derfor vil vi ha behov for mange nye medarbeidere.

For Bravida Norge i kvartalsrapporten:

Evalueringer av det eksterne norske markedet for 2022 peker på et voksende service- og installasjonsmarked. Prognosen for byggemarkedet er en forbedring drevet av renovering og store offentlige investeringer. Høye energipriser øker etterspørselen etter tekniske løsninger som reduserer energiforbruket.

Nettoomsetning og resultater oktober–desember

Nettoomsetningen for Bravida Norge økte med 6 prosent og utgjorde 1 188 (1 121) MSEK. I løpet av kvartalet økte nettoomsetningen innen både service- og installasjonsvirksomheten. Valutakursendringer har hatt en positiv innvirkning på nettoomsetningen med 5 prosent. Den organiske veksten var negativ og utgjorde -1 prosent. EBITA økte med 29 prosent og utgjorde 92 (72) MSEK. EBITA-marginen økte og utgjorde 7,8 (6,4) prosent, som forklares med et forbedret resultat innen installasjonsvirksomheten. 

Nettoomsetning og resultater januar–desember

Nettoomsetningen minsket med 6 prosent og utgjorde 4 066 (4 304) MSEK. I løpet av kvartalet minsket nettoomsetningen innen installasjonsvirksomheten, men økte innen servicevirksomheten. Valutakursendringer har hatt en positiv innvirkning på nettoomsetning med 2 prosent. Den organiske veksten var negativ og utgjorde -8 prosent. EBITA økte med 3 prosent og utgjorde 253 (245) MSEK. EBITA-marginen økte og utgjorde 6,2 (5,7) prosent.

Ordreinngang og ordrereserve oktober–desember

Ordreinngangen økte med 168 prosent til 2 390 (891) MSEK. Den høye ordreinngangen forklares med at flere kontrakter er signert for installasjoner i nye sykehus. Totalt har seks nye sykehuskontrakter blitt signert med en total ordreverdi på omkring 775 MSEK.

Ordrereserven ved utgangen av kvartalet var 76 prosent høyere enn tilsvarende periode i fjor og utgjorde 3 694 (2 097) MSEK. I løpet av kvartalet økte ordrereserven med 1 202 MSEK.

Ordreinngang og ordrereserve januar–desember

Ordreinngangen økte med 47 prosent til 5 663 (3 848) MSEK. I perioden økte ordrereserven med 1 597 MSEK.

Se hele rapporten her

Opphav og kilder: Bravida pressemelding

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125