23948sdkhjf

Fakket på Gol: Kitas-magnetene lever i beste velgående

I forbindelse med en kjøre og hviletidskontroll på Gol trafikkstasjon mandag kveld, observerte mannskaper fra utekontrollen til Statens vegvesen et utenlandsregistrert vogntog, som stoppet i 80 sonen på riksvei 7.

STOPPET MIDT I VEIEN: Ja, vogntoget stanset midt i veien, ca. 500 m før rundkjøringen ved Gol trafikkstasjon.

Det opplyser kontrolleder Trond Høivangli i en mail til redaksjonen. Men etter noen få minutter kjørte vogntoget videre mot rundkjøringen og kom inn på kontrollplassen.

Ved nærmere kontroll av fartsskriveren til trekkvognen, ble det avdekket at føreren hadde stoppet for å fjerne en magnet som manipulerte fartsskriversystemet.
Bilen er en 2011-modell Scania med en type digital fartsskriver hvor det er kjent at det er enkelt å manipulere systemet ved å feste en magnet til "kitasgiveren" på girkassa.

Føreren ble konfrontert med dette, og ifølge Høivagli valgte han etter å samarbeide med kontrollørene. Han innrømmet de faktiske forhold og viste hvordan han utførte denne manipulasjonsprosessen som gjør at fartsskriversystemet ikke reelt kan kontrollere hva som er kjørt.

Vi får opplyst at føreren er anmeldt til politiet og bilen må til et godkjent fartsskriververksted i Norge for kontroll, før han får fortsette turen sin i Norge. Foretaket som eier bilen er også anmeldt til politiet.

Kilde: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109