23948sdkhjf

Tidligere ASKO-bygg i Lier blir stort Fordsenter

RøhneSelmer AS og Selmer Eiendom kjøper ASKOs 12.500 kvm store logistikkanlegg på Lierstranda utenfor Drammen. Bygget skal huse RøhneSelmers fremtidige service- og logistikksenter for Ford i Stor-Oslo.

Med økende volumer på Ford og en forventning om videre vekst, skal RøhneSelmer samlokalisere tjenester til eksisterende og nye kunder i det store anlegget.

Det store logistikkbygget i Lierstranda huset tidligere ASKO Drammen som nå er blitt erstattet av ASKO Oslofjord i Hanekleiva et par sør for Drammen. Stedsvalget for RøhneSelmer begrunnes med både kort vei til kaia i Drammen der bilskipene legger til, mye relevant fagkompetanse i regionen og gode forbindelser til selskapets kjerneområder i og rundt Stor-Oslo, opplyser Ford Motor Norge i en pressemelding.

– Vi har et meget godt samarbeid med Ford Motor Norge og har stor tro på dagens Ford-modeller og ikke minst de spennende nyhetene som kommer i tiden fremover, sier Kjetil Hagestande, adm. direktør i RøhneSelmer. Han legger til at 2021 ble et rekordår for dem, og med forventninger til økt salg også i tiden fremover har de sett behovet for å lage en klargjørings-produksjonslinje der de kan håndtere volumene.

Mange funksjoner - behov for ca. 120 ansatte

Storsatsingen skaper også mange nye arbeidsplasser og Hagestande estimerer at det er behov for ca. 120 ansatte ved anlegget.

– Vi skal ansette mange mennesker og vet at det finnes mange dyktige folk i området. Vi har i dag mye flinke folk i våre eksisterende anlegg og ser frem til å bygge videre på dette med vårt nye anlegg i Lier, sier han.

Dette er noen av områdene RøhneSelmer skal fylle anlegget med:

  • Skade-/lakksenter (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Klargjøringssenter (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Salg og service av Shelby og US-biler
  • Påbygg varebiler
  • Heritage Senter (salg og service/reparasjon av veteranbiler)
  • Bruktbil outlet
  • Dekkhotell (for hele RøhneSelmer Gruppen)
  • Smart repair, spot repair og foliering
  • Glass-skadeverksted med ruteskift

Avgjørende grep

Per Gunnar Berg, adm. direktør i Ford Motor Norge, sier dette er et helt avgjørende grep for å sikre at Ford-kundene i Stor-Oslo får de gode kundeopplevelsene de fortjener også i fremtiden med videre sterkt økende volumer på såvel Ford personbiler som nyttekjøretøy.

– Fords kommende helelektriske produktportefølje setter nye krav til effektiv håndtering av servicedriften, der sentralisering av enkelte operasjoner blir essensielt i kombinasjon med fortsatt lokal tilstedeværelse - noe som vi er svært fornøyd med, uttaler Berg.

Kilde: Ford

Kommenter artikkelen (1)
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094