23948sdkhjf

Svinesund: Bremsemuffens, mellomakselswing og pardans på E6

Vi har nevnt det før, kontrollørene på Svinesund er etter at å dømme norgesmestere i å avsløre elendige bremser. Og andre ting - som løse mellomaksler og slikt - se video.

BRAKES KILL SPEED: På mandag passerte 466 kjøretøy kontrollplassen til Statens vegvesen på Svinesund. Og her var det som vanlig nok å ta av.

Kontrolleder Øyvind Grotterød rapporterer at 59 tunge kjøretøy ble hanket inn til nærmere inspeksjon - og av disse var det 18 som ikke kvalifiserte til skriftlige mangler.

30 prosent av de kontrollerte bilene er altså OK...

Bremsebonanza

Grotterød melder videre om ett vogntog fra Romania som fikk kjøreforbud grunnet utslitte bremseklosser på begge sider på andre og tredje på semitrailer. På venstre side andre aksel hadde klossene vært utslitt lenge. Trallen ble avskiltet, måtte losses og berges til verksted.

Ett vogntog til (ukjent nasjonalitet) fikk kjøreforbud grunnet null bremsevirkning på venstre side første aksel på semitrailer.

Så kom et estisk vogntog med bremser som gikk på stålet, det måtte også berges til verksted for reparasjon før videre kjøring inn i landet.

Ikke lenge etterpå kom et polsk vogntog med akkurat samme diagnose og kur.

Mellomaksel og pardans


Så var det det litauiske vogntoget da, med dårlige bremser på bil og trailer, men også med en mellomaksel som holdt på å løses seg opp i de minste atomer (se video over).

Denne kvelden ble det dessuten en anelse kaos på E6 - som det gjerne gjør i snøvær - da to vogntog ikke klarte å komme seg videre. Det evige spørsmålet er selvsagt 
a - glatt vei?
b - dårlige dekk?
c - feil lastet?
d - manglede vinterkompetanse?

Anyway. Bildet under er vakkert på sitt vis, og etter litt tid løste floken seg opp og trafikken begynte å flyte igjen. 

Kilde: Statens vegvesen

KLIKK for alle artikler i Trafikk og utekontroll.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Se seneste nyhetsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125